Carlsberg cumpără 20 de camioane electrice Renault

Renault Trucks a anunțat că a semnat un contract cu Grupul Carlsberg pentru 20 de camioane electrice D Wide Z.E., care vor fi livrate în acest an.
Carlsberg cumpără 20 de camioane electrice Renault

Cele 20 de camioane 100% electrice de 26 de tone vor fi folosite de producătorul de bere Feldschlösschen, subsidiara din Elveția a Grupului Carlsberg.

”Este prima comandă de asemenea mărime din Europa. Ea demonstrează că sectorul de transport trece printr-o transformare majoră. Camioanele electrice Renault Trucks vor ajunge pe străzile din Europa în doar câteva săptămâni”, a declarat Bruno Blin, președintele Renault Trucks.

Cele 20 de modele Renault Trucks D Wide Z.E. vor face livrări zilnice pe rute cuprinse între 100 și 200 km. Ele vor alimenta clienții Feldschlösschen de la cele 15 centre logistice din Elveția ale producătorului de bere. Feldschlösschen este angajat pe calea spre o logistică fără emisii. Centrele sale de producție dispun în mare parte și de linii ferate pentru transport cu trenul.

Cu o gamă completă de camioane electrice între 3,1 și 26 de tone, Renault Trucks îndeplinește cerințele prezente și viitoare ale profesioniștilor care activează în mediul urban. Aceste vehicule sunt ideale pentru operațiuni precum distribuție urbană sau colectare de deșeuri. Ele permit curse silențioase la ore neconvenționale, îmbunătățind calitatea aerului pentru locuitorii din zonă. Modelele D Z.E. și D Wide Z.E. sunt produse de Renault Trucks la fabrica sa din Blainville-sur-Orne (Franța).

Specificații tehnice Renault Trucks D Wide Z.E.

– Masă maximă admisă: 26+1 tone
– Ampatament: 3.900 mm
– Două motoare electrice, putere totală 370 kW (260 kW putere continuă)
– Cuplu maxim: 850 Nm
– Transmisie cu două viteze
– Baterii litiu-ion: 200 kWh
– Autonomie reală: până la 200 km

Adaugati comentariu