DAF record de vânzări în 2018
Home Camioane Record de vânzări pentru DAF în 2018
Camioane

Record de vânzări pentru DAF în 2018

21

DAF Trucks a stabilit un nou record de vânzări în 2018. Cu o cotă de piață de 16,6% în segmentul camioanelor de peste 16 tone, DAF a urcat pe locul secund în Europa. Mai mult, marca olandeză a fost lider în segmentul autotractoarelor, cu o cotă de piață de 19,8%.Piața europeană de camioane grele a ajuns anul trecut la aproape 319.000 de unități (306.000 în 2017). Ca și în anii precedenți, DAF a fost lider de piață în segmentul de peste 16 tone în Olanda (32%), Marea Britanie (26,5%), Polonia (23,2%) și Ungaria (32,6%). În plus, marca olandeză a mai cucerit anul trecut poziția de lider în Belgia (22,1%), Bulgaria (19,9) și Cehia (19,5%). În Germania, cea mai mare piață europeană, DAF a fost încă o dată cea mai bună marcă de import, cu o cotă de 12,3%.

”2018 a fost un an fantastic pentru dealerii noștri, care au înregistrat un nou record de vânzări. Piața pune un mare accent pe fiabilitate, costuri scăzute de operare și un grad înalt de confort pentru șofer. Astfel am putut câștiga foarte mulți clienți noi în anul trecut, de la companii mici la flote internaționale. Cota noastră de piață a crescut de la 15,3 la 16,6%. Suntem foarte mândri de titlul de lider de piață european în segmentul autotractoarelor, poziție pe care o țintim și cu gama noastră largă de camioane rigid și specializate. Avem soluția perfectă de transport pentru fiecare aplicație”, a declarat Richard Zink, membru în Consiliul de Administrație responsabil pentru Marketing și Vânzări.

Pentru a veni în întâmpinarea cererii mari pentru camioanele sale, DAF a produs un număr record de 67.000 de camioane ușoare, medii și grele în 2018, în creștere cu 10,1% în comparație cu anul precedent. DAF estimează că piața de camioane grele va fi puternică și în 2019, cu un volum total situat undeva între 290.000 și 320.000 de unități.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Camioane

Scania câștigă pentru a noua oară testul comparativ Green Truck

În fiecare an, producătorii de camioane grele din Europa sunt invitați la...