Raben își extinde prezența pe piața italiană

Grupul Raben își majorează participația în cadrul companiei italiene Sittam la 51%, începând cu luna iulie 2019. Astfel, Raben devine acționarul majoritar al liderului pieței italiene de transporturi rutiere internaționale în regim de grupaj.
Raben

Achiziția vizează întărirea poziției ambelor companii, atât pe piața italiană, cât și pe cea europeană. Obiectivele strategice urmărite de ambele organizații sunt extinderea portofoliului, precum și creșterea excelenței operaționale cu scopul de a îmbunătăți satisfacția clienților. Acestea sunt motivele pentru care, în a doua jumătate a lunii aprilie, Sittam și Raben au semnat un acord pentru întărirea cooperării prin schimbări în acționariat și management.

Rezultatul acestui acord este reprezentat de decizia Grupului Raben de a-și majora participația în Sittam la 51%, în luna iulie 2019, în timp ce familia Bertola — deținătorul precedent al Sittam — va rămâne pe termen lung un acționar având 49% din totalul acțiunilor companiei. Mai mult, proprietarii au decis împreună majorarea capitalului companiei, pentru a putea face față provocărilor dintr-o poziție mai solidă.

Tot la finalul lunii aprilie 2019, conducerea Sittam a fost consolidată prin venirea în companie a lui Wojciech Brzuska, manager al Grupului Raben, cu o experiență de peste 20 de ani în sectorul TFL. Acesta a preluat poziția de CEO al Sittam.

”Conexiunile cu Italia sunt foarte importante pentru business-ul nostru, având în vedere faptul că Italia se află pe locul doi în topul partenerilor comerciali ai României şi că schimburile între cele două ţări au ajuns în 2018 la cea mai ridicată valoare din istoria relațiilor bilaterale. În acest context, ne bucură întărirea prezenţei grupului în Italia, care ne va permite să extindem serviciile oferite clienţilor”, a declarat Valentin Storoj, director general al Raben Logistics România.

Sittam cooperează activ cu multe companii importante în diverse industrii din piața italiană. Pentru partenerii prezenți, preluarea majorității acțiunilor de către Grupul Raben nu reprezintă schimbări majore. Compania va continua să coopereze cu întreprinderi existente, conform regulilor convenite anterior.

Adaugati comentariu