DAF CF Electric pentru Rhenus Logistics

DAF Trucks a livrat două camioane electrice către Contargo, specialist în transport de containere deținut în proporție de 100% de grupul internațional Rhenus Logistics.
DAF CF Electric pentru Rhenus Logistics

Modelele DAF CF Electric vor fi utilizate pentru transport de containere în zona terminalelor din regiunea Rinului de jos. Acestea sunt primele două modele DAF CF Electric puse în operare în Germania pentru teste în mediu real de lungă durată.

”Suntem extrem de mândri că putem susține eforturile Rhenus Logistics de reducere a emisiilor. Camioanele electrice vor deveni obișnuință în curând în tot mai multe zone urbane. Datele colectate despre tehnologie și operațiuni vor fi folosite pentru a adapta specificațiile modelului de serie la necesitățile pieței”, a declarat Richard Zink, director de marketing și vânzări al DAF Trucks.

”Unul dintre obiectivele noastre este decarbonizarea tuturor activităților până în 2050. Aceste camioane electrice reprezintă un pas important spre acest obiectiv ambițios”, a spus și Michael Viefers, membru în consiliul de conducere al Rhenus Logistics.

Camioanele DAF CF Electric recent livrate vor staționa la Duisburg și vor fi folosite pentru livrări locale de containere în cadrul flotei Contargo. Administrarea camioanelor va fi făcută de Rhenus Trucking ca furnizor de servicii pentru Contargo.

DAF CF Electric este un autotractor 4×2 complet electric, în versiuni de până la 37 de tone, dezvoltat pentru operațiuni în mediul urban. Vehiculul se bazează pe modelul DAF CF, iar sistemul electric de propulsie E-Power Technology este produs de VDL. Camionul este echipat cu un motor electric de 210 kW, alimentat de la baterii litiu-ion cu o capacitate totală de 170 kWh. Autonomia este de aproximativ 100 km, iar bateriile se pot încărca complet în doar o oră și jumătate.

Adaugati comentariu