Home Transportatori Aerian Proiectul aeroportului internaţional din sudul Capitalei a primit undă verde
Aerian

Proiectul aeroportului internaţional din sudul Capitalei a primit undă verde

68

Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat, în şedinţa de marţi, asocierea între Primăria de sector şi Consiliul Judeţean Giurgiu, în vederea finanţării şi realizării în comun a proiectului privind construirea noului aeroport internaţional în zona de sud a Capitalei.

Aeroportul care urmează să fie construit în sudul Bucureştiului va fi unul internaţional, mai mare decât cel mai nou construit în România, cel de la Braşov, întrucât ar urma să deservească un număr mai mare de judeţe, cu o populaţie mai mare, precizează comunicatul de presă al Primăriei Sectorului 4.

De asemenea, va fi proiectat atât cu terminale pentru pasageri, cât şi cu unele speciale pentru transportul de marfă, în condiţiile în care, pe ambele direcţii, Aeroportul Otopeni este suprasolicitat în acest moment.

„Împreună cu autorităţile statului şi după studiile de specialitate vom decide unde este locul potrivit. M-ar bucura foarte mult să fie un aeroport de talia Aeroportului Otopeni. Dacă nu reuşim să-l facem atât de mare, măcar două treimi din ceea ce înseamnă Aeroportul Otopeni. Ce este însă foarte important este faptul că aceasta va fi o investiţie publică, a statului român, şi va rămâne în proprietatea statului român. Este o certitudine pentru noi toţi cei care trăim în Sud, că viaţa noastră trebuie să crească din punct de vedere calitativ şi să facem tot ce ne stă în putinţă să atragem cât mai multe investiţii, pentru că aici, din păcate, nu s-a investit. Visul pe care îl am este acela de a crea mult mai multe locuri de muncă bine plătite pentru oamenii din comunitatea noastră şi nu numai. Bucureştiul merită un astfel de tip de dezvoltare, pentru că în noua anvelopă nu mai încape şi trebuie o investiţie de calitate în acest sens. Aici vorbim cel puţin despre zona de Sud, despre Berceni, despre Popeşti Leordeni sau Jilava, pentru că este singura cale prin care să putem obţine o capitală de nivel occidental”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, conform sursei citate.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianNoutatiTransportatori

TAROM: Contract de leasing pentru două aeronave Boeing 737 MAX 8

TAROM a semnat, în 3 iulie, contractul de leasing pentru achiziţionarea a...

AerianNoutatiTransportatori

Etihad Airways recrutează sute de piloți inclusiv în România. Când sunt programate interviurile

Etihad Airways, una dintre cele două companii ale Emiratelor Arabe Unite, a...

AerianTransportatori

Low-costul bate companiile de linie

Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă...