Proiect MT: Interzis pentru camioane pe DN7, sâmbătă și duminică
Home Camioane Proiect MT: Interzis pentru camioane pe DN7, sâmbătă și duminică
CamioaneNoutati

Proiect MT: Interzis pentru camioane pe DN7, sâmbătă și duminică

43

Ministerul Transporturilor a publicat un proiect de ordin care prevede interzicerea circulației pentru camioane de peste 7,5 tone pe sectorul Rȃmnicu Vȃlcea – Sibiu al DN7, sâmbătă și duminică, în sezonul festival. Proiectul este acum în dezbatere publică, iar data limită pentru primirea de propuneri și observaţii este 09.09.2019.

În prezent, circulația vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este restricționată pe sectorul cuprins între Pitești (intersecția DN7 cu DN7C) – Rȃmnicu Vȃlcea – Veștem (intersecția DN7 cu DN1), în tot cursul anului, în zilele de sărbătoare legală, în ziua premergătoare primei zile de sărbătoare legală, precum și în zilele libere declarate astfel prin hotarȃre a Guvernului, între orele 06:00 – 22:00.

Avȃnd în vedere blocajele rutiere care au loc pe sectorul Rȃmnicu Vȃlcea – Sibiu al DN7, precum și numărul foarte mare de accidente soldate cu victime care au loc pe acest sector, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Vȃlcea, în urma analizelor realizate împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vȃlcea, a solicitat Ministerului Transporturilor analiza posibilității de restricționare a circulației vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, pe sectorul Rȃmnicu Vȃlcea – Sibiu al DN7, în zilele de sȃmbătă și duminică sau, cel puțin, în ziua de duminică, pe toată perioada estivală.

De asemenea, în urma consultării structurii teritoriale de poliție rutieră și a verificărilor efectuate, Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Romȃne a constatat că pe sectorul Rȃmnicu Vȃlcea – Sibiu al DN7 valorile de trafic depășesc cu mult nivelul de serviciu al drumului. Viteza de deplasare a vehiculelor este redusă indiferent de numărul de polițiștii implicați în activitatea de fluidizare a traficului, principalele ambuteiaje fiind create de autovehiculele destinate transportului de mărfuri, acestea avȃnd o lungime mare și un demaraj lent. Drept urmare, Direcția Rutieră consideră oportună introducerea restricției de circulație pentru camioane de peste 7,5 tone pe DN7 (sectorul Rȃmnicu Vȃlcea – Sibiu), în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 06:00 – 22:00, în perioada 01 iulie – 31 august.

Conform datelor de trafic, actualizate pentru anul 2018, pe sectorul cuprins între km 119+250 (intersecția cu DN7C) și km 239+400 (limita județului Vȃlcea) al DN7, media zilnică anuală a vehiculelor care circulă pe acest sector este mai mare de 20.000 vehicule, valorile maxime ale traficului înregistrȃndu-se în lunile iulie și august. Nivelul de serviciu pe acest sector este „F”, caracterizat prin vitaza medie de circulație mai mică de 35 km/h, flux de trafic forțat și instabil, libertate nulă de manevră a conducatorilor auto și congestie în trafic.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...