Primul camion electric Renault livrat Grupului Carlsberg

Președintele Renault Trucks, Bruno Blin, a livrat recent oficial primul camion electric D Wide ZE din comanda de 20 de unități pentru Grupul Carlsberg.
Primul camion electric Renault pentru Grupul Carlsberg

În luna februarie, Renault Trucks a anunțat semnarea unui contract istoric cu grupul Carlsberg pentru livrarea a 20 de camioane electrice de 26 de tone D Wide ZE. Thomas Amstutz, CEO al Feldschlösschen, producător elvețian de bere din grupul Carlsberg, a primit la 24 noiembrie cheile de la primul camion electric Renault din această comandă.

”Sunt convins că mobilitatea electrică este soluția pentru îmbunătățirea calității mediului pentru noi și generațiile viitoare. Industria de transport se va schimba mai mult în următorii 10 ani decât în întreg secolul trecut. Carlsberg și Renault Trucks arată drumul de urmat”, a declarat cu această ocazie Bruno Blin.

Feldschlösschen este o companie angajată puternic în protecția mediului. Bateriile camioanelor electrice vor fi încărcate doar cu electricitate provenită din surse regenerabile. Camioanele vor fi folosite pentru livrările finale, iar pentru transportul pe distanțe lungi va fi utilizat transportul feroviar.

Renault Trucks oferă o gamă completă de vehicule comerciale electrice, de la 3,1 la 26 de tone. Modelele electrice grele D ZE și D Wide ZE sunt produse în serie la fabrica din Blainville-sur-Orne.

Specificații tehnice Renault Trucks D Wide Z.E.

– Masă maximă admisă: 26+1 tone
– Ampatament: 3.900 mm
– Două motoare electrice, putere totală 370 kW (260 kW putere continuă)
– Cuplu maxim: 850 Nm
– Transmisie cu două viteze
– Baterii litiu-ion: 200-265 kWh
– Autonomie reală: până la 180 km

Adaugati comentariu