Primul camion electric Renault D Wide ZE de serie
Home Camioane Primul camion electric Renault D Wide ZE de serie
CamioaneTehnologie

Primul camion electric Renault D Wide ZE de serie

36

Compania spaniolă Urbaser, specializată în administrarea și reciclarea deșeurilor, a primit primul camion electric de serie Renault Trucks D Wide ZE.Acest D Wide ZE este și primul camion electric Renault Trucks de serie care va opera în Spania. Modelul de 27 de tone este echipat cu o suprastructură pentru compactarea deșeurilor menajere. Camionul are două motoare sincrone de curent alternativ care dezvoltă o putere continuă totală de 260 kW (putere de vârf de 370 kW) și un cuplu de 850 Nm.

Camionul dispune de 4 pachete de baterii cu o capacitate de câte 50 kWh fiecare. Bateriile se pot reîncărca în doar puțin peste o oră la o stație de curent continuu de 150 kW sau în 8 ore la o priză de curent alternativ.

Livrarea acestui camion se face sub formă de închiriere, cu o rată lunară ce acoperă atât vehiculul, cât și bateriile și întreținerea. În ce privește costurile de operare, Oscar Martirena , director comercial al Renault Truck Spania, susține că modelul electric are costuri similare cu ale unui camion diesel, costul inițial mai mare fiind compensat de cheltuielile mai mici cu carburantul.

Urbaser este o companie de origine spaniolă finanțată în prezent de capital chinez. Compania este prezentă în 60 de țări, unde operează aproximativ 13.000 de vehicule.

Recent, Renault Trucks a livrat și primul camion electric de serie Renault D ZE, un model de 13 tone pentru distribuție.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...