Primele autobuze Mercedes-Benz eCitaro G livrate
Home Autobuze Primele autobuze Mercedes-Benz eCitaro G livrate
AutobuzeTehnologie

Primele autobuze Mercedes-Benz eCitaro G livrate

41

La doar câteva săptămâni după premieră mondială, Mercedes-Benz a livrat primele autobuze electrice articulate eCitaro G unui client din Elveția.Primele trei autobuze Mercedes-Benz eCitaro G au fost livrate companiei EUROBUS, cel mai mare operator privat de autobuze din Elveția. Modelele articulate vor fi folosite pentru a conecta două locații ale Universității publice tehnice din Zurich, ETH Zentrum și ETH Hönggerberg. Autobuzele 100% electrice au 18,13 metri lungime și au fost echipate cu colector de curent pentru încărcări rapide intermediare.

”Pe lângă avantajele de mediu, noile autobuze electrice sunt caracterizate de o operare lină, intrare confortabilă datorată podelei joase și un design interior și exterior atrăgător”, a declarat Patrick Nussbaumer, Director General al EUROBUS.

Bateriile cu o capacitate totală de 243 kWh vor fi încărcate exclusiv cu electricitate produsă în hidrocentratele din Elveția. Pentru a prelungi autonomia operațională, autobuzele sunt echipate și cu un colector de curent montat pe plafon. La stația Hönggerberg a fost montată o stație de încărcare rapidă de 300 kW.

Mercedes-Benz eCitaro G poate găzdui până la 131 de pasageri, dintre care 38 pe scaune. Studenții navetiști de la ETH vor beneficia de Wi-Fi public, porturi USB și un sistem de climatizare automat.

Ruta de autobuz ETH Link este destinată exclusiv studenților și angajaților Universității ETH Zurich și invitaților acestora. În timpul zilei, cele trei autobuze electrice articulate circulă între locațiile ETH Zentrum și ETH Hönggerberg. Primele curse de dimineață (de la 7:06) și ultimele de seara (până la 18:54) călătoresc de la și la principala gară din Zurich, pentru a le oferi celor care utilizează trenul o conexiune optimă.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...