Primăria Galați organizează o licitație pentru cumpărarea a 20 de autobuze electrice

Primăria Muncipiului Galați lansează o licitație publică pentru atribuire unui contract de achiziție a 20 de autobuze electrice cu lungimea de circa 10 metri. În proiect sunt incluse și două stații de reîncărcare rapidă și șase stații de reîncărcare lentă.

„Continuăm în linia unui transport public prietenos cu mediul și vorbim acum de 20 de autobuze electrice cu toate dotările moderne pentru a oferi călătorilor cele mai bune condiții. Am spus din prima clipă că vremea autobuzelor la mâna a doua a trecut, iar în ultimii ani am adus la Galați nu mai puțin de 105 mijloace de transport noi și moderne. Mai mult, prin proiectele pe care le derulăm cu fonduri prin PNRR alături de Primăria Vânători, gălățenii vor avea la dispoziție, pe lângă aceste 20 de autobuze electrice, încă 37 de mijloace de transport noi”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul muncipiului Galați.

Cele 20 de autobuze electrice vor îndeplini toate condițiile speciale de fiabilitate, securitate, confort și protecție ambientală, conform normelor europene. Autobuzele vor avea o capacitate de transport pentru 50 de persoane, vor fi prevăzute cu rampă de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă, vor avea sistem de climatizare, sistem audio-video de informare pentru călători, sistem de supraveghere video etc.

Valoarea maximă estimată a contractului este de aproximativ 52 de milioane de lei, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 28 iunie 2023.

Adaugati comentariu