Volvo
Home Camioane Volvo, comandă record pentru până la 1.000 de camioane electrice de la Holcim
CamioaneTehnologie

Volvo, comandă record pentru până la 1.000 de camioane electrice de la Holcim

18

Volvo Trucks a semnat o scrisoare de intenție pentru a vinde 1.000 de camioane electrice până în 2030 către Holcim, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții de construcții din lume. Acordul este cea mai mare comandă comercială de până acum pentru camioane electrice Volvo, iar primele 130 de camioane vor fi livrate în 2023 și 2024.

Holcim este un producător global de soluții pentru construcții, cu sediul central în Elveția. Acum, compania și contractorii săi au convenit, împreună cu Volvo Trucks, să planifice implementarea a 1.000 de camioane electrice Volvo în operațiunile Holcim în Europa, până în 2030.

Primele 130 de camioane electrice Volvo FH și Volvo FM vor fi livrate pe piețe precum Franța, Germania, Elveția și Marea Britanie în al patrulea trimestru al anului 2023 și pe tot parcursul anului 2024.

Acordul este rezultatul unui parteneriat mai larg între Holcim și Volvo Group. „Colaborarea pe termen lung și un angajament puternic de a face cu adevărat diferența sunt esențiale pentru a face ca reducerile mari de CO2 să devină realitate. Sunt foarte mândru de parteneriatul pe care l-am dezvoltat cu Holcim și de rezultatele pe care le obținem împreună”, spune Martin Lundstedt, Președinte și CEO Volvo Group.

„Tranziția net-zero necesită o colaborare profundă între lanțurile valorice. Suntem încântați să colaborăm cu Volvo pentru a decarboniza logistica operațiunilor noastre europene cu flote electrice, progresând obiectivul nostru de a atinge 30% din camioanele grele cu emisii zero până în 2030”, spune Jan Jenisch, președinte și CEO al Holcim.

Prin înlocuirea a 1.000 de camioane diesel Volvo FH existente cu camioane Volvo FH Electric care utilizează electricitate verde pe o rută tipică, s-ar putea economisi până la 50.000 de tone de CO2 în fiecare an.

Ambele companii sunt angajate în inițiativa ținte bazate pe știință, care conduce la acțiuni climatice ambițioase în sectorul privat și ambele sunt, de asemenea, membri fondatori ai First Movers Coalition (FMC).

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...

Camioane

Camioanele „verzi” scapă de taxa de tranzitare a Bucureștiului

Vehiculele comerciale cu propulsie electrică sau hibridă vor fi scutite de plata...

Camioane

Volvo FH16: Un motor nou și mai puternic

Volvo Trucks introduce un nou motor pentru emblematicul său camion FH16. Cu...