Home Transportatori Maritim Prima navă după 12 ani construită la Severnav
Maritim

Prima navă după 12 ani construită la Severnav

50

Șantierul Naval Severnav, cu o experiență de peste 170 de ani în construcția de nave fluviale și maritime, a marcat un moment important prin lansarea unei nave complet echipate, după o pauză de 12 ani.

Nava, numită Napoleon, a fost construită pentru compania Beo Trade Com SRL, una dintre cele mai importante companii de transport fluvial din Europa Centrală și de Est. Napoleon este un tanc chimic de tip C, dotat cu tehnologii și echipamente de ultimă generație, special conceput pentru transportul fluvial de produse petroliere, precum benzina, motorina și bio-componenți.

De asemenea, nava are o lungime de 110 metri, o lățime de 11,45 metri și o înălțime de 4.580 metri și asigură o capacitate de transport de 3.040 metri cubi. Echipamentele și materialele folosite în construcția navei respectă cele mai riguroase standarde internaționale de mediu și de clasificare. Astfel, va asigura criteriile de siguranță pentru mărfurile transportate și va oferi servicii de cea mai înaltă calitate, potrivit administratorului companiei Beo Trade Com, Stanojevic Aleksandar.

Napoleon este noua navă produsă de Severnav

Unul dintre aspectele importante ale navei Napoleon este sistemul de propulsie furnizat de prestigioasa companie Caterpillar. Acest sistem inovator combină un motor cu manevră electrică, ce permite efectuarea operațiunilor în porturi fără emisii de CO2, și două motoare diesel de ultimă generație, Stage V. Prin această configurație avansată a sistemului de propulsie, nava va beneficia de utilizarea unor elici de diametru redus în comparație cu soluțiile tradiționale. Astfel se facilitează deplasarea și navigația în canalele navigabile cu adâncime redusă.

„Creșterea numărului de nave livrate este un factor cheie în startegia noastră de dezvoltare contribuind direct la creșterea rentabilității și profitabilității șantierului. Prin menținerea unui ritm susținut de producție și prin îmbunătățirea continuă a proceselor folosite ne străduim să ne creștem poziția în piața de construcții navale și să aducem satisfacție maximă clienților noștri”, a declarat Georgescu Constantin, Director General al Șantierului Naval Severnav.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Maritim

Port Constanţa: dană suplimentară pentru cerealele ucrainene

Portul Constanţa va echipa o dană suplimentară pentru transbordarea cerealelor ucrainene, a...

Maritim

Sorin Grindeanu anunță investiții de 1 miliard de euro în Portul Constanța

Sorin Grindeanu a anunțat că în cadrul ședinței de Guvern s-a decis...

MaritimTransportatori

Egiptul analizează un plan de lărgire a Canalului Suez pentru a scurta timpii de tranzit

Canalul Suez este o prioritate pentru Egipt. Care derulează un studiu de...

Maritim

Schemă de ajutor de 126 milioane euro pentru investițiile în portul Constanța

Comisia Europeană a aprobat o schemă notificată de România, în valoare de...