Wizz Air stabilește o premieră

Wizz Air este cea dintâi companie aeriană din Europa care va recepționa o aeronavă Airbus A321neo asamblată în China.

Noul avion este montat pe linia finală de asamblare Airbus din Tianjin și va fi livrat către Wizz Air la patru ani după ce compania aeriană a recepționat primul său A321neo, în 2019. Acesta va fi cel de-al 92-lea Airbus A321neo al Wizz Air și va crește ponderea tehnologiei „neo” din flota globală a Wizz Air la peste 50%.

Wizz Air, cea mai mare comandă din Europa pentru Airbus A321neo

Compania are cea mai mare comandă confirmată pentru Airbus A321neo din Europa. Și, ca parte a „obiectivului său WIZZ500”, intenționează să primească alte 355 de aeronave până la finalul deceniului.

Airbus A321neo este cea mai eficientă aeronavă cu fuzelaj îngust care zboară în prezent. Ea are 239 de locuri într-o configurație cu o singură clasă. Echipată cu motoare Pratt and Whitney GTF, aeronava asigură cel mai scăzut consum de combustibil per pasager. Lucru care îi ajută pe cei de la Wizz Air să reducă costurile destinate combustibilului. De asemenea, aeronava oferă beneficii suplimentare, cum ar fi consumul de combustibil de 30%, economisirea a 50% din CO2 și o reducere de aproape 50% a amprentei de zgomot, în comparație cu aeronavele din generația anterioară.

„Ziua de astăzi marchează o etapă importantă, aeronavele Airbus A321neo însumând pentru prima dată peste 50% din ponderea flotei noastre. Marcăm această ocazie devenind primul client european care a recepționat livrarea unei aeronave de pe linia de asamblare finală a Airbus din Tianjin. Aș dori să mulțumesc personal echipei Airbus și AVIC pentru că au făcut acest lucru posibil. Așteptăm cu nerăbdare dezvoltarea cooperării noastre continue, pe măsură ce Wizz Air accelerează înspre a deveni un grup cu 500 de aeronave până la sfârșitul deceniului”, a spus József Váradi, CEO-ul grupului Wizz Air.

Zborul de livrare este alimentat cu un amestec de 10% combustibil sustenabil pentru aviație (SAF). Noul Airbus A321neo va fi finanțat printr-o tranzacție sale-and-leaseback cu AVIC, unul dintre partenerii finanțatori ai operatorului aerian.

Adaugati comentariu