Vera Volvo Trucks autotractor electric si autonom
Home Tehnologie Prima misiune pentru Vera, autotractorul autonom Volvo
Tehnologie

Prima misiune pentru Vera, autotractorul autonom Volvo

62

Autotractorul electric și autonom produs de Volvo Trucks va face parte dintr-o soluție integrată de transport într-un terminal din portul Goteborg. Vera va face transporturi repetitive de containere între port și un centru logistic, la viteze de până la 40 km/h.Volvo Trucks a prezentat conceptul Vera în 2018, ca primul său autotractor electric, conectat și autonom, proiectat pentru misiuni repetitive în centre logistice, fabrici și porturi. Vera este adecvat pentru aplicațiile pe distanțe scurte care necesită volume mari și precizie înaltă.

Noua misiune este rezultatul colaborării dintre Volvo Trucks și compania de logistică DFDS. Scopul parteneriatului este de a implementa Vera în aplicații reale, între centrul logistic al DFDS și un terminal din port, de unde se va face distribuția în toată lumea.

Scopul este de a implementa un sistem conectat format din mai multe vehicule Vera, monitorizate de un turn de control. Inginerii își doresc să obțină un flux de transport constant și fără întreruperi, pentru a crește eficiența, flexibilitatea și sustenabilitatea. Colaborarea cu DFDS este primul pas spre implementarea Vera în misiuni reale de transport pe drumuri publice predefinite din interiorul zonelor industriale.

”Transportul autonom cu niveluri reduse de zgomot și fără emisii va juca un rol important în viitorul logisticii, cu beneficii atât pentru afaceri, cât și pentru societate. Vedem această colaborare ca un pas de plecare și vrem să progresăm cât mai mult în acest domeniu. Vera poate avea o limită de viteză, dar noi nu avem. Testarea a început deja și intenționăm să implementăm această soluție în anii următori”, a declarat Mikael Karlsson, vicepreședinte al departamentului de Soluții Autonome din cadrul Volvo Trucks.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=78&v=CMREUiQZSIs

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...

Tehnologie

DAF prezintă PACCAR Connect

Cu o gamă largă de informații și ușurință de utilizare de vârf,...