Panou de protecție MAN pentru separarea cabinei șoferului

MAN Truck & Bus a dezvoltat un panou de protecție special ce poate fi montat pe autobuze și autocare. Soluția a fost gândită pentru a proteja șoferul de posibile infectări cu virusul Sars-COV-2.
Panou de protecție MAN pentru separarea cabinei șoferului

Pentru a proteja cât mai bine șoferii de autobuz și autocar, MAN Truck & Bus a dezvoltat o barieră specială de protecție care poate fi montată pe autobuze și autocare fără să fie nevoie de nicio altă modificare adusă vehiculului.

Panoul transparent separă perfect cabina șoferului de zona pentru pasageri, oferind atât șoferului, cât și pasagerilor, o protecție eficientă. În continuare există măsuri stricte, în toate țările din Europa, care trebuie respectate atunci când trebuie să călătorim cu mijloace de transport în comun sau cu autocare pe distanțe mai lungi.

Astfel, urcarea pe ușa din față este interzisă în multe țări, masca de protecție trebuie purtată obligatoriu, iar distanța între pasageri trebuie să fie de 1,5 metri. În aceste condiții, ținând cont că șoferul este expus cel mai mult în această perioadă, inginerii MAN Truck & Bus au lucrat împreună cu mai mulți operatori de transport local pentru a găsi soluții eficiente care să protejeze șoferul.

Soluția a fost un panou de protecție transparent, dezvoltat special în acest scop. Acesta întrunește toate cerințele legislative în cazul unui impact sau incident și în ceea ce privește vizibilitatea.

Noile modele MAN Lion’s City vor avea acest panou de protecție în dotarea standard, dar acesta se poate monta fără probleme pe orice model de către departamentul de service MAN After Sales. Panoul este disponibil în două variante, una cu o fantă de acces pentru ca șoferul să poată verifica și vinde biletele și alta dintr-o bucată.

Ținând cont de cererea mare, MAN Truck & Bus a dezvoltat acest panou de protecție atât pentru autobuzele care operează în orașele din Europa, cât și pentru autocarele care fac transport național și internațional cum sunt modelele MAN Lion’s Coach și NEOPLAN Tourliner.

Panoul de protecție, rezistent la impact, este făcut din policarbonat și este fixat pe o secțiune de aluminiu. Partea de jos a panoului este concepută din sticlă satinată. Soluția a fost testată de specialiștii de la MAN Bus Modification Center, iar printre primii clienți care au ales această soluție de protecție din punct de vedere sanitar a fost clubul de fotbal VfL Wolfsburg, care folosește pentru transportul jucătorilor un autocar MAN Lion’s Coach L.

MAN a montat deja aceste panouri de protecție și pe cele două modele electrice Lion’s City E care sunt operate de companiile de transport local Hamburger Hochbahn AG și Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein GmbH.

Sursa: MANmagazine

Adaugati comentariu