Pachetul Mobilitate 1 nu va fi retrimis Comisiei Europene

Parlamentul European rezultat în urma alegerilor din luna mai a decis ca cele trei dosare controversate din Pachetul Mobilitate 1 nu vor fi trimise înapoi Comisiei Europene, ci vor intra în procedura de trialog.
Pachetul Mobilitate 1 nu va fi retrimis Comisiei Europene

Coordonatorii Grupurilor politice din noul Parlament European au avut termen până vineri, 06.09.2019, să ofere poziția grupurilor lor politice la următoarea consultare lansata de Presedintele TRAN. Întrebarea era: ”Dorește grupul dvs. să retrimită Comisia Europeană cele trei propuneri ale Pachetului Mobilitate către Parlamentul European (conform art. 61 din Regulamentul de procedură)?”.

Rezultatul consultării PE privind Pachetul Mobilitate 1 a fost unul nefavorabil transportatorilor români, deoarece cele trei dosare controversate ale Pachetului nu vor fi trimise înapoi Comisiei Europene. În urma răspunsurilor primite de la coordonatorii tuturor grupurilor politice din TRAN, președintele TRAN, Karima Delli, a transmis un e-mail coordonatorilor prin care le-a comunicat că nu există o majoritate care să ceară Comisiei Europene să trimită din nou propunerile sale pe cele trei dosare la Parlamentul European.

În acest context, Comitetul TRAN se va reuni pe data de 24 septembrie 2019 pentru a decide cu privire la intrarea în trialog cu Consiliul privind Pachetul Mobilitate 1.

”Rezultatul nefavorabil al acestei consultări semnalează faptul că tot mai multe țări se orientează spre poziția vesticilor, iar numărul țărilor rămase de aceiași parte cu România este în scădere și cu o poziție mai slab susținută. Precizăm că UNTRR a solicitat sprijinul tuturor Eurodeputaților români pentru întoarcerea Pachetului Mobilitate 1 la Comisia Europeana și evitarea începerii trialogului pe cele 3 dosare legislative periculoase ale Pachetului Mobilitate 1”, se arată într-un comunicat al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România.

Adaugati comentariu