Pachetul Mobilitate 1 nu va fi retrimis Comisiei Europene
Home Noutati Pachetul Mobilitate 1 nu va fi retrimis Comisiei Europene
NoutatiTransportatori

Pachetul Mobilitate 1 nu va fi retrimis Comisiei Europene

29

Parlamentul European rezultat în urma alegerilor din luna mai a decis ca cele trei dosare controversate din Pachetul Mobilitate 1 nu vor fi trimise înapoi Comisiei Europene, ci vor intra în procedura de trialog.Coordonatorii Grupurilor politice din noul Parlament European au avut termen până vineri, 06.09.2019, să ofere poziția grupurilor lor politice la următoarea consultare lansata de Presedintele TRAN. Întrebarea era: ”Dorește grupul dvs. să retrimită Comisia Europeană cele trei propuneri ale Pachetului Mobilitate către Parlamentul European (conform art. 61 din Regulamentul de procedură)?”.

Rezultatul consultării PE privind Pachetul Mobilitate 1 a fost unul nefavorabil transportatorilor români, deoarece cele trei dosare controversate ale Pachetului nu vor fi trimise înapoi Comisiei Europene. În urma răspunsurilor primite de la coordonatorii tuturor grupurilor politice din TRAN, președintele TRAN, Karima Delli, a transmis un e-mail coordonatorilor prin care le-a comunicat că nu există o majoritate care să ceară Comisiei Europene să trimită din nou propunerile sale pe cele trei dosare la Parlamentul European.

În acest context, Comitetul TRAN se va reuni pe data de 24 septembrie 2019 pentru a decide cu privire la intrarea în trialog cu Consiliul privind Pachetul Mobilitate 1.

”Rezultatul nefavorabil al acestei consultări semnalează faptul că tot mai multe țări se orientează spre poziția vesticilor, iar numărul țărilor rămase de aceiași parte cu România este în scădere și cu o poziție mai slab susținută. Precizăm că UNTRR a solicitat sprijinul tuturor Eurodeputaților români pentru întoarcerea Pachetului Mobilitate 1 la Comisia Europeana și evitarea începerii trialogului pe cele 3 dosare legislative periculoase ale Pachetului Mobilitate 1”, se arată într-un comunicat al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...

Noutati

Statistici APIA pentru aprilie 2024

Vehiculele comerciale ușoare și minibusurile au înregistrat în aprilie 2024 o creștere...