Noua generație Daily Minibus
Home Autobuze Noua generație Daily Minibus
AutobuzeNoutati

Noua generație Daily Minibus

19

Iveco a lansat noua generație Daily Minibus de vehicule comerciale ușoare dedicate transportului de persoane. Noua gamă impresionează prin conectivitate, vine cu motorizări diesel sau alternative, dar mai ales este extrem de versatilă: poate fi folosită pentru transport școlar, navetă, curse interurbane sau turism.Prima versiune este Daily Pop, un model pentru transport școlar disponibil în trei versiuni de lungime și tot atâtea variante de putere (160, 180 și 210 CP). Pop oferă o capacitate foarte mare, de până la 32 de elevi de gimnaziu și 45 de elevi de școală primară.

A doua versiune, Daily Start, este un model de bază simplu, funcțional și profitabil. Disponibil cu motoare de 150 sau 180 CP și în trei variante de lungime, Start oferă multiple configurări ale interiorului, care are o capacitate de până la 22 de pasageri. Versiunea standard are transmisie manuală și ușă glisantă manuală. Intrarea a fost modificată pentru a îndeplini cerințele standardului R107 privind dimensiunile treptelor. Versiunea de bază poate fi îmbunătățită cu o ușă glisantă electrică cu treaptă retractabilă sau un sistem centralizat de aer condiționat. Daily Start este o versiune ideală pentru servicii de navetă sau taxi.

A treia versiune este Daily Line, disponibilă în trei lungimi și cu trei tipuri de uși (manuală, electrică sau glisantă). Line este un model potrivit pentru călătorii extraurbane, oferind o capacitate mare (până la 22 de pasageri) și costuri de operare reduse. Grație platformei spate și a scaunelor ușor demontabile din ultimele rânduri, disponibile opțional, Line facilitează accesul pasagerilor cu mobilitate redusă. Modelul poate fi echipat la cerere și cu rampe pentru cărucioare, ecrane pentru afișarea rutei, spații pentru validatoare de bilete sau butoane de cerere a opririi.

Modelul de top este Daily Tourys, un minibuz turistic ideal pentru călătorii confortabile, într-o atmosferă îmbunătățită de iluminarea interioară LED. Compartimentul de bagaje de 2,5 metri cubi și noile rafturi din interior oferă cel mai bun spațiu de stocare din clasă. Tourys îndeplinește și cerințele standardului de protecție la răsturnare (R66.02). Modelul este disponibil în trei variante de lungime și este echipat cu suspensie spate pneumatică, aer condiționat, pregătire pentru sistem audio-video, prize USB la fiecare pereche de scaune și apreciatul sistem de atenționare la părăsirea benzii de rulare. Transmisia automată Hi-Matic cu 8 trepte este acum o echipare standard.

Noua generație Daily Minibus: versiuni Blue Power

În fața tendințelor actuale spre decarbonizare și restricționare a transportului în mediul urban, tehnologiile prietenoase cu mediul se transformă într-un avantaj competitiv pentru companiile de transport. De aceea, Iveco Bus oferă gama Daily Minibus Blue Power, care oferă libertatea de a alege între două tehnologii: gaz natural și propulsie electrică.

Versiunea Daily Minibus Natural Power este echipată cu un motor CNG de 3 litri care dezvoltă 136 CP și un cuplu de 350 Nm. Acesta îndeplinește standardul Euro 6D și emite cu 76% mai puține particule fine și cu 12% mai puțini oxizi de azot decât motorul echivalent diesel. Acest motor poate fi alimentat cu biometan și poate fi combinat și cu transmisia automată Hi-Matic. Opțional este disponibil și un retarder Telma.

Lansat în 2009 și îmbunătățit continuu de atunci, Daily Minibus Electric dispune acum de baterii 100% reciclabile. Vehiculul cu zero emisii este ideal pentru centrele urbane și servicii de navetă. El poate fi echipat cu două sau trei baterii sodiu-nichel-clor de mare densitate combinate cu ultracondesatori, oferind o autonomie de 100 sau 160 km. Modelul dispune și de un sistem de recuperare a energiei în timpul frânării. Modul de încărcare flexibil, patentat de Iveco, permite încărcarea între 24 de ore la o priză domestică și până la 2 ore la o stație de încărcare rapidă.

Noua generație Daily Minibus: siguranță de top

Noul Daily introduce o gamă completă de sisteme de asistență: frânare de urgență, City Brake PRO, Queue Assist, Adaptive Cruise Control, ProActive Lane Keeping Assist, Crosswind Assist, Hill Descent Control sau Traction Plus. Noul Daily dispune și de frână de parcare electronică.

Datorită nivelului de conectivitate superior, noul Daily oferă specialiștilor Iveco date în timp real necesare pentru maximizarea disponibilității. Lucrările necesare de întreținere și reparație sunt planificate eficient pentru a optimiza numărul de vizite în atelierul de service și timpul petrecut acolo. În plus, Serviciul de Asistență de la Distanță face posibile schimbarea de seturi de date, sesiuni de diagnoză și chiar actualizarea software-urilor chiar și fără a vizita un atelier din rețeaua Iveco.

Noul panou de instrumente cu ecran color de înaltă rezoluție este ușor de folosit, datorită interfeței intuitive. Sistemul de infotainment Hi-Connect are un ecran de 7 inci, oferă conectivitate Apple Car Play și Android Auto, radio digital, sistem de navigație TOM TOM și sistemul Driving Style Evaluation.

Noua generație Daily Minibus

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu...

Autobuze

Karsan mai stabilește o premieră cu Autonomous e-ATAK

Karsan va fi primul constructor care folosește conducere autonomă în transportul public...

Noutati

CNAIR a semnat astăzi contractul de atribuire a lucrărilor de reabilitare a podului de peste canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari

Asocierea Geiger Transilvania S.R.L. – Pod-Proiect S.R.L. a fost miercuri desemnată câştigătoarea...

Noutati

Autostrada Sibiu – Pitești: Imagini noi cu primul tunel veritabil de autostradă din România

Pe Autostrada Sibiu – Pitești se lucrează din plin. Iar pasionații de...