Scania Green Truck Award 2018
Home Servicii Totul despre extinderea rețelei de drumuri taxabile din Germania
Servicii

Totul despre extinderea rețelei de drumuri taxabile din Germania

10

Începând cu 1 iulie 2018, rețeaua de drumuri taxabile din Germania se va extinde pe toate drumurile federale, ajungând la 55.000 km. Până în prezent, Ministerul Federal al Transporturilor și Infrastructurii din Germania (BMVI) nu a anunțat că extinderea rețelei va fi însoțită și de o modificare a tarifelor.Clienții înregistrați la Toll Collect ale căror mașini sunt echipate cu aparate automate de taxare au observat, începând de la 1 iunie, o nouă actualizare pe ecran, privind ajustarea greutății ansamblului. Setarea greutății este similară cu setarea axelor.

Deocamdată, această setare nu este obligatorie, dar este recomandat să se seteze corect pe aparatul Toll Collect atât numărul de axe, cât și nivelul tonajul ansamblului. Toll Collect a confirmat că, în acest moment, setarea incorectă a greutății nu va fi sancționată.

În urma actualizării softului, în timpul călătoriei, aparatul va afișa noile date: numărul de axe al ansamblului (ce trebuie setat de șofer), prescurtarea DE (dacă șoferul circulă în Germania) și greutatea maximă autorizată a ansamblului.

Pentru extinderea rețelei de taxare, terminalele pentru plata manuală au fost modernizate. În plus, pentru rezervarea rutelor cu tichete de tranzit se pot utiliza atât opțiunea Book a route, disponibilă pe website-ul Toll Collect, cât și aplicația disponibilă pentru telefon (Android, IOS si Windows).

Cea mai avantajoasă metodă de plată a taxei de drum din Germania pentru camioanele ce tranzitează în mod regulat această țară este utilizarea aparatului Toll Collect pregătit pentru extinderea rețelei (sistem automat de taxare montat în service autorizat).

De asemenea, Toll Collect recomandă activarea contului online pentru a beneficia de toate avantajele oferite de acesta: acces direct la orice oră la datele de contact înregistrate pe cont și datele mașinilor înregistrate; înregistrarea mașinilor noi pentru montarea aparatului OBU în cateva ore; acces la tranzacțiile înregistrate pe aparatele automate ce nu au fost facturate încă; acces la facturile și desfășurătoarele emise de Toll Collect în ultimele 6 luni.

Pentru vehiculele înregistrate la serviciul TOLL2GO (ce permite ca taxa de drum din Austria să fie achitată prin aparatul Toll Collect), mesajul ”AT” și numărul de axe va fi afișat pe ecranul aparatului, dar greutatea nu.

La trecerea printr-o secțiune de drum taxabilă din Austria, un semnal acustic va semnala colectarea corectă a taxei de drum (ledul verde nu are nicio semnificație):

1 x beep scurt = tranzacția este în regulă;
4 x beep-uri scurte sau niciun beep = tranzacția NU este în regulă, plata nu a fost efectuată. Șoferul este obligat să se deplaseze imediat la primul punct de vânzare GO și să achite retroactiv.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Servicii

Parteneriat 24pay – Bileteria

24pay îşi consolidează poziţia pe segmentul transport rutier, oferind utilizatorilor aplicaţiei posibilitatea...

Servicii

UTA Edenred: Stații Circle K în Republica Irlanda și Irlanda de Nord

UTA Edenred, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de mobilitate...

Servicii

Biocarburantul HVO100, în stațiile de alimentare Eurowag

Biocarburantul HVO100 este disponibil la stațiile de alimentare Eurowag și reprezintă șoluția...

Servicii

SafeFleet și-a mărit afacerile cu 2,7 milioane de euro, în 2023

SafeFleet a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de aproximativ...