DAF XF
Home Camioane Noile game DAF XF și CF sunt Camionul Anului 2018
Camioane

Noile game DAF XF și CF sunt Camionul Anului 2018

46

Noile game DAF XF/CF au castigat premiul international Camionul Anului 2018, acordat in urma voturilor unui juriu format din 23 de jurnalisti cu experienta din întreaga Europă. Prestigiosul premiu i-a fost înmânat lui Preston Feight, președinte al DAF Trucks, în ziua presei la evenimentul Salutrans Vehicle Commercial din Lyon (Franța).

Cu un scor de 104 de voturi, într-o competiție foarte strânsă, noua gamă olandeză de camioane grele a luptat împotriva provocării puternice reprezentate de modelul Iveco Stralis NP cu motor de 460 CP alimentat cu gaz, in timp ce noul model de constructii Scania XT a terminat pe locul al treilea.

În conformitate cu regulile “International Truck of the Year” (ITOY), premiul anual este acordat vehiculului sau modelului individual introdus pe piață în ultimele 12 luni, care a contribuit cel mai mult la eficiența transportului rutier, pe baza mai multor criterii importante care includ inovația tehnologică, confortul șoferului, siguranța rutieră, manevrabilitatea, economia de combustibil, amprenta de mediu și costul total al proprietății (TCO).

Noile lanturi cinematice inovatoare ale XF/CF, bazate pe șase motoare optimizate în linie MX-11 și MX-13, bine integrat cu cea mai recentă cutie de viteze automată cu 12 trepte ZF Traxon și cu axele spate noile DAF, au o manevrabilitate îmbunătățită, eficiență sporită a consumului de combustibil și caracteristici de schimbare rapidă a treptelor de viteze.

Membrii juriului “Truck of the Year” au apreciat noile caracteristici de eficiență energetică ale XF / CF, care includ o combustie îmbunătățită, o reducere a pierderilor interne prin frecare, auxiliare inteligente, integrarea componentelor de transmisie, strategii diferite de schimbare a vitezelor, funcții predictive care rulează pe o nouă arhitectură electronică, precum și reduceri de greutate la unele componente cum ar fi sistemul compact după tratare.

În special, în timpul unui test extins recent în Belgia și Olanda, membrii juriului IToY au apreciat caracteristicile avansate ale celor mai recente transmisii XF / CF, care permit o economie de combustibil mai lungă în modul „ecologic”, datorită integrării sporite a motorului și a cutiei de viteze automate echipate cu cea mai recentă funcție de predicție a vitezei bazată pe GPS.

Rezumând votul juriului, președintele “International Truck of the Year” Gianenrico Griffini, a comentat: „Odată cu introducerea seriei XF / CF, DAF a livrat o gamă de camioane grele ce stabilește noi standarde în ceea ce privește eficiența energetică a motorului și performanța generală”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...

CamioaneNoutati

IVECO S-Way a câștigat premiul Red Dot 2024 la categoria Product Design

IVECO S-Way a obținut prestigiosul premiu Red Dot: Product Design 2024, competiție...

Camioane

Quantron prezintă camioane electrice cu pilă de combustie pe H2

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și...