Home Transportatori Maritim Navigaţia pe Dunăre este restricţionată
MaritimTransportatori

Navigaţia pe Dunăre este restricţionată

16

Navigaţia pe Dunăre este restricţionată în zona podului suspendat de la Brăila de luni, 31 mai, până pe 19 iunie. Restricția este cauzată de lucrările pregătitoare ridicării cablurilor principale.

Astfel, în perioada amintită, de luni până sâmbătă, navigaţia va fi interzisă pe Dunăre în zona Brăila. Interdicția este valabilă pentru toate toate navele, convoaiele şi ambarcaţiunile de orice tip.

„În perioada, 31.05.2021 – 19.06.2021, de luni până sâmbătă în intervalele orare 08:00 – 11:00 si 13:00-16:00, e interzisă navigația pe Dunăre în zona lucrărilor Podului suspendat de la Brăila pentru toate navele, convoaiele și ambarcațiunile de orice tip. Aceste restricții de navigație pe Dunăre sunt instituite prin avizul emis de Aministrația Fluvială a Dunării de Jos RA Galați. Și sunt necesare pentru demararea lucrărilor de ridicare și montare a cablurilor pasarelelor provizorii pe deschiderea principală”, atenţionează CNAIR.

Zonele de ancoraj sunt cele stabilite prin Avizul către navigatori nr.33 din 25 noiembrie 2020. Acesta a fost emis de Căpitănia Zonală Galați.

Constructorul podului suspendat de la Brăila începe ridicarea platformei de lucru pe care se vor trage cele două cabluri principale din oţel. Operaţiunea de lansare urmând să se efectueaze din această vară. De lansarea cablurilor, care împreună cântăresc 6.700 de tone, este răspunzător constructorul japonez. Este vorba despre asocierea italo – niponă Astaldi – IHI Infrastructure. Ridicarea platformei va dura două luni şi jumătate.

Navigația pe Dunăre este oprită doar temporar

Navigația pe Dunăre se va relua pe 19 iunie. Lucrările la podul suspendat şi la drumurile de legătură ar urma să se termine la sfârşitul anului viitor. Contractul pentru podul suspendat de la Brăila a fost semnat în ianuarie 2018 pentru 433 milioane euro. Iar primele lucrări au început în decembrie 2018.

Podul de la Brăila va avea o lungime totală de 2 kilometri şi trei deschideri. O deschidere principală de 1.100 metri și două deschideri laterale. Una de 490 de metri pe malul Brăila și alta de 360 metri pe malul Tulcea. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat săptămâna aceasta că s-a emis şi ultima autorizaţie de construire necesară pentru execuţia drumurilor de legătură cu podul. Situaţie care deblochează proiectul şi evită riscul amânării realizării acestuia.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...

FeroviarTransportatori

Titluri de călătorie și prin SMS, la trenurile spre Aeroportul Otopeni

Titlurile de călătorie se pot achiziționa și prin SMS la numărul 7458...

Maritim

Sorin Grindeanu anunță investiții de 1 miliard de euro în Portul Constanța

Sorin Grindeanu a anunțat că în cadrul ședinței de Guvern s-a decis...