Muzeul miniaturilor DAF, deschis în Olanda

DAF are un muzeu oficial, în Eindhoven, dar o foarte simpatică alternativă este și Muzeul Miniaturilor DAF din Doetinchem.
Muzeul miniaturilor DAF

Cel care a adunat această colecție particulară este Theo Jansen. Acesta a deschis recent porțile muzeului său publicului larg, astfel încât micile camioane, modele mai vechi sau mai noi, pot fi admirate de toată lumea.

Theo a fost întotdeauna un mare fan al DAF. De-a lungul anilor, a adunat multe miniaturi de camioane ale mărcii olandeze. Dar ce a început cu doar câteva miniaturi s-a transformat în ani într-o colecție impresionantă. Aceasta conține acum peste 800 de machete și alte exponate cu logoul DAF, precum broșuri, postere, steaguri și chiar tricouri înrămate.

Dragostea lui Theo pentru DAF a început din tinerețe. A fost la rândul lui șofer de camion și a condus mereu un DAF. ”Pentru mine, DAF este cea mai bună marcă de pe piață. Este cu adevărat un produs olandez. Îmi place totul la această marcă: camioanele, dar și autoturismele care se regăsesc în muzeul meu. Soția mea face câteodată glume, spunând că îmi pasă mai mult de DAF decât de ea”, spune Theo zâmbind.

Cum spațiul de la mansardă a devenit treptat prea mic pentru colecția lui Theo, aceasta a acaparat o cameră mai mare din casa sa din Doetinchem. După această mutare, el a decis să deschidă pentru public Muzeul Miniaturilor DAF.

Acesta se poate vizita cu programare prealabilă. Cei interesați pot trimite un email la adresa daffieduck1976@hotmail.com. Taxa de acces este de 2 euro, iar jumătate din această sumă merge la fundația caritabilă susținută de Theo și soția lui, care se ocupă de îngrijirea copiilor grav bolnavi.

Muzeul miniaturilor DAF

Adaugati comentariu