Motorașe de ștergător folosite pentru aparate de ventilație artificială
Home Camioane Motorașe de ștergător folosite pentru aparate de ventilație artificială
CamioaneNoutati

Motorașe de ștergător folosite pentru aparate de ventilație artificială

40

Volvo Trucks Belgia a donat 102 motorașe de ștergător de parbriz pentru Universitatea Liberă din Bruxelles. Deși ciudată la prima vedere, donația are un scop nobil. Cu ajutorul acestor piese de camion se vor construi aparate de ventilație artificială, atât de necesare pentru cei grav afectați de coronavirus.Pandemia de coronavirus a afectat grav industria auto. Pe tot globul, producătorii auto și-au ajustat sau oprit total producția, cum a fost cazul și pentru Dacia-Renault și Ford în România. Criza nu i-a ocolit nici pe producătorii de vehicule comerciale grele. DAF, Scania, Renault, MAN, Iveco și Mercedes-Benz au întrerupt producția de camioane în Europa.

Dar cea mai mare problemă a momentului este cea din sistemul medical. Nici cele mai complexe sisteme de sănătate din Europa nu sunt pregătite pentru un număr atât de mare de bolnavi grav în același timp. Locurile din secțiile de terapie intensivă și aparatele de ventilație artificială au devenit insuficiente, iar producătorii de astfel de echipamente nu fac față cererii uriașe din ultima perioadă.

Industria auto a sărit în ajutor. Șapte dintre cele mai importante echipe de Formula 1 (Red Bull, Racing Point, Haas, McLaren, Mercedes-AMG, Renault și Williams) au lăsat rivalitățile la o parte pentru inițiativa ”Project Pitlane”. Ele vor contribui la producția actualelor ventilatoare medicale, dar și la conceperea unui nou prototip de ventilator. Grupul VW vrea să producă ventilatoare pentru spitale utilizând imprimante 3D, iar Elon Musk a donat spitalelor publice din New York 1.255 de ventilatoare.

Compania Volvo Trucks se alătură și ea acestor eforturi. Filiala din Belgia a făcut o donație specială pentru Universitatea Liberă din Bruxelles: 102 motorașe de ștergător de parbriz. Acestea vor fi folosite de studenții universității ca motoare pentru aparate de ventilație artificială.

Belgia a înregistrat peste 500 de decese în urma pandemiei de Coronavirus. Datele de la 30 martie arătau peste 12.000 de persoane infectate, dintre care aproximativ 1.000 aflate la terapie intensivă.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...