DAF, MAN, Mercedes și Scania închid fabricile din Europa
Home Camioane DAF, MAN, Mercedes și Scania închid fabricile din Europa
Camioane

DAF, MAN, Mercedes și Scania închid fabricile din Europa

86

Producătorii de vehicule comerciale DAF, MAN, Mercedes și Scania au anunțat oprirea completă a producției din Europa, pe fundalul măsurilor anti Coronavirus.Joachim Drees, CEO al grupului Traton, a declarat că înrăutățirea dramatică a situație a silit MAN să ia măsuri. Astfel, deși MAN a anunțat inițial că va reduce programul de lucru în fabricile sale începând de la 23 martie, compania a revenit și a precizat că va întrerupe astăzi priducția la fabrica sa din Munchen. Decizii privind celelalte fabrici MAN vor fi luate de la caz la caz.

Un mesaj similar a fost transmis de grupul Daimler, care a decis suspendarea majorității producției din Europa, precum și activitatea în anumite departamente administrative, pe o perioadă de două săptămâni. Suspendarea producție se aplică fabricilor de autoturisme și vehicule comerciale și va începe în această săptămână.

Citiți aici testele noastre cu modele DAF, MAN, Mercedes și Scania

Scania plănuiește stoparea operațiunilor fabricilor sale din Suedia, Olanda și Franța la 25 martie, din cauza lipsei componentelor. Scania estimează reluarea producției în două săptămâni. În schimb, fabricile Scania din America de Sud rămân funcționale.

Și DAF își închide fabricile din Olanda (Eindhoven), Marea Britanie (Leyland, Haddenham) și Belgia (Westerlo). Motivele sunt lipsa componentelor și sănătatea angajaților. Fabrica din Westerlo va fi închisă în această seară, iar celelalte la 23 martie.

La începutul acestei săptămâni, Renault Trucks a fost primul producător de camioane care a anunțat că a decis închiderea excepțională a fabricilor sale din Franța pe termen nedeterminat, pentru a-și proteja angajații și a contribui la măsurile cerute de guvernul francez pentru limitarea răspândirii epidemiei COVID-19.

Sursa foto: tuttoTrasporti

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...