Mercedes eActros, testat de noi clienți

Mercedes-Benz Trucks a livrat recent alte trei camioane complet electrice pentru teste cu clienți selectați. Camioanele Mercedes eActros vor fi folosite de asociația de retail EDEKA, compania de logistică Meyer și transportatorul de beton TBS.
Mercedes eActros EDEKA

Camionul testat de EDEKA este un eActros de 25 de tone cu suprastructură frigorifică. Acesta va fi folosit timp de un an pentru transport de alimente proaspete și sensibile la temperatură în Berlin. Ruta zilnică de la depozitul de la marginea orașului către diferite magazine din centru este cuprinsă între 150 și 300 km. Vehiculul poate transporta până la 10 tone de marfă și va opera într-un schimb dublu. În timpul încărcărilor și descărcărilor, bateriile vor fi realimentate, pentru a se asigura că autonomia totală a lui eActros, de până la 200 km cu o încărcare, este utilizată optim. EDEKa este singura companie din sectorul de vânzări cu amănuntul din Germania care va testa eActros în flota sa.

”Datorită utilizării practice a lui eActros, EDEKA va avea o contribuție importantă la dezvoltarea camionului înainte de lansarea versiunilor de serie. Rezultatele precedente din teste sunt pozitive, autonomia de 200 km este realistă, iar sistemele de răcire și AC au funcționat bine chiar și pe perioada verii”, a declarat Andreas von Wallfeld, șef de Marketing, Vânzări și Servicii al Mercedes-Benz Trucks.

Camionul utilizat de EDEKA folosește un container frigorific ”W.KO COOL” de la Schmitz Cargobull, a cărui unitate de răcire este alimentată doar cu electricitate.

Mercedes eActros Meyer-LogistikMercedes-Benz Trucks a livrat un camion asemănător și pentru Meyer-Logistik, care va folosi acest eActros pentru livrări de alimente în Hamburg. Cum traseul zilnic este de aproximativ 100 km, camionul va fi folosit, cel puțin inițial, de un singur șofer, într-un singur schimb. De asemenea, nu există nevoia de realimentare peste zi.

Un eActros mai special a fost livrat către TBS Transportbeton, o companie din Mannheim renumită pentru producerea de ciment și betoane de înaltă calitate. TBS va testa tot o variantă de 25 de tone, folosită pentru transport de cenușă de la uzina electrică bazată pe cărbune din Mannheim la fabrica de ciment din portul orașului. Rutele au aproximativ 15 km lungime (dus-întors) și sunt repetate de până la opt ori pe zi, într-un singur schimb. Astfel, eActros nu trebuie realimentat între călătorii.

Primul camion Mercedes eActros fusese livrat pentru teste în operațiuni reale către furnizorul de servicii logistice Hermes.

Mercedes eActros TBS

Adaugati comentariu