Mercedes-Benz Unimog a împlinit 70 de ani
Home Camioane Mercedes-Benz Unimog a împlinit 70 de ani
CamioaneVehicule speciale

Mercedes-Benz Unimog a împlinit 70 de ani

5

Astăzi se împlinesc 70 de ani de existență a legendarului model Mercedes-Benz Unimog, născut după preluarea companiei Unimog de către Daimler-Benz AG.Strămoșul primului Mercedes-Benz Unimog a fost prezentat în vara anului 1950, la expoziția Deutschen Landwirtschaftsgesellschaft (DLG) din Frankfurt. Modelul revoluționar s-a bucurat imediat de succes, numărul de comenzi fiind uriaș. Directorii companiei Boehringer Bros. din Göppingen au realizat că numărul mare de comenzi poate fi onorat doar cu o investiție masivă.

Mercedes-Benz Unimog a împlinit 70 de aniÎn plus, livrarea motoarelor Daimler-Benz cu care doreau să echipeze noul model Unimog nu putea fi garantată într-un număr atât de mare. Era o perioadă de creștere economică, cererea era mare, iar Daimler prefera să își instaleze motoarele pe propriile vehicule.

Motorul dorit era dieselul OM 636, dezvoltat pentru modelul de pasageri Mercedes-Benz 170 D. Acesta echipase și prima generație Unimog, seria 70200. Motorul avea 38 CP pe modelul 170 D, dar era limitat la doar 25 CP pe Unimog. A fost primul motor german devenit celebru după război, fiind montat pe autoturisme și camioane ușoare între 1949 și 1963.

Mercedes-Benz Unimog a împlinit 70 de aniLa negocieri au participat doi reprezentanți ai Daimler-Benz AG și cei 6 acționari ai companiei Boehringer Unimog. printre aceștia se număra și Albert Friedrich, cel care a inventat modelul Unimog, dar și Rolf și Werner Boehringer, ca reprezentanți ai fabricii Boehringer Bros. din Göppingen. Discuțiile s-au finalizat la 27 octombrie 1950, Daimler-Benz achiziționând Unimog cu toate drepturile și obligațiile.

Intrarea în grupul automotive cu sediul în Stuttgart a însemnat pentru Unimog stabilitate tehnică și economică, precum și o rețea de vânzări la nivel global. În cei 70 de ani au fost vândute peste 380.000 de unități Mercedes-Benz Unimog, un camion cu un loc aparte în industria vehiculelor comerciale.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Scania 25P XT, un an de acțiune la mina LKAB din nordul Suediei. Video

Camionul Scania 25P XT, complet electric, este motivul pentru care veteranul de...

Camioane

Holcim se bazează pe Mercedes-Benz eActros 600

Holcim se va baza pe Mercedes-Benz eActros 600 pentru a-și pune în...

Camioane

CRIS-TIM FAMILY HOLDING integrează camionul electric eActros 400 în operațiunile de distribuție

Daimler Truck & Bus Romania continuă programul de testare al camioanelor electrice...

Camioane

Volvo FH Aero este aici. Un nou reper pentru camioanele grele eficiente energetic

Emblematica gamă de camioane FH va avea un nou membru: Volvo FH...