Home Autobuze Mercedes-Benz Intouro, prezentat în premieră în România
AutobuzeRutierTransportatori

Mercedes-Benz Intouro, prezentat în premieră în România

76

Noul model Mercedes-Benz Intouro a ajuns în premieră în România. Autobuz interurban, flexibil și economic, a fost lansat în septembrie 2020. Și propune o caroserie reproiectată, mai ușoară și cu aerodinamică optimizată. Fapt ce asigură o eficiență și mai mare în materie de reducere de consum de combustibil.

Autobuzul interurban va fi prezentat în cadrul unor evenimente locale, organizate în mai multe orașe din țară. După București (4 iunie), urmează Constanța (8 iunie), Iași (9 iunie), Suceava (10 iunie). Apoi Cluj-Napoca (15 iunie), Alba Iulia (16 iunie), Timișoara (17 iunie) și Arad (18 iunie).

Noul Mercedes-Benz Intouro ridică ștacheta în segmentul de autobuze interurbane la un nivel cu totul nou. Oferind un grad de siguranță fără precedent, fiind, în același timp, un model de eficiență și funcționalitate.
Protejarea celor mai vulnerabili participanți la trafic, precum și a pietonilor și bicicliștilor, reprezintă un aspect extrem de important. În special în ceea ce privește transportul urban și interurban.

Mercedes-Benz Intouro este primul autobuz ce dispune de un sistem unic de frânare în caz de urgență. Este vorba despre Active Brake Assist 5 – sau ABA 5. Fapt ce marchează o etapă importantă în creșterea siguranței rutiere. ABA 5 este primul sistem de asistență la frânare în caz de urgență disponibil pentru autobuze, la nivel mondial. El poate efectua o oprire automată completă a autobuzului cu scopul de a evita pietonii. Mai mult, în comparație cu predecesorul său ABA 4, noul asistent poate efectua și o oprire automată completă pentru a evita obstacolele mobile sau staționare.

Sideguard Assist avertizează șoferul lui Mercedes-Benz Intouro

Dintre noile echipări de siguranță disponibile pentru noul Intouro se distinge pachetul opțional Sideguard Assist, sistemul de asistență la viraje, cu funcție de detectare a pietonilor. Acesta sprijină șoferul în timpul virajelor, în zonele aglomerate. Prevăzut cu sisteme radar, Sideguard Assist semnalează obstacolele mobile, precum pietonii sau bicicliștii, dar și pe cele staționare. Datorită celor două sisteme de asistență, noul Intouro oferă un nivel de siguranță fără precedent pentru autobuze. Împreună cu ESP ca echipare standard și alte echipări de siguranță, noul Intouro îmbină cele mai avansate tehnologiile de siguranță dezvoltate de Mercedes-Benz pentru autobuze până în prezent.

Cu o gamă largă de configurații, noile autobuze Mercedes-Benz Intouro acoperă o gamă extinsă de aplicații de transport călători. Fiind un autobuz cu podea ridicată și un compartiment generos pentru bagaje, Intouro poate fi folosit ca autobuz școlar, pentru transferuri, dar și pentru transportul angajaților sau excursii. Aerodinamica optimizată și noua caroserie mai ușoară asigură o și mai mare eficiență în materie de consum de combustibil. În funcție de modelul de operare al autovehiculului, consumul este cu până la 3% mai mic în varianta standard, față de generația anterioară, iar cu pachetele opționale, consumul poate fi redus și mai mult.

Pentru început, Intouro este disponibil ca autobuz clasic cu două axe, în două variante de lungimi, de 12,18 m, respectiv 13,09 m. Daimler Buses a anunțat deja extinderea gamei cu un vehicul compact, ușor de manevrat, care va măsura 10,75 m și un autobuz impresionant cu trei axe, lung de 14,88 metri.
Noul Intouro a primit deja distincția „Autocarul Anului 2021”, oferită de publicația Grupo Editorial Editec, în urma votului reprezentanților a 37 de companii de transport călători din Spania.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

AerianTransportatori

Low-costul bate companiile de linie

Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

AerianTransportatori

Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde...