Mercedes-Benz Econic cu noi versiuni de caroserie
Home Camioane Mercedes-Benz Econic cu noi versiuni de suprastructură
CamioaneVehicule speciale

Mercedes-Benz Econic cu noi versiuni de suprastructură

41

Compania de colectare a deșeurilor și reciclare Biffa și-a mărit flota cu 43 de camioane noi Mercedes-Benz Econic. Specialistul britanic are o flotă de aproximativ 1.500 de camioane, în mare parte modele Econic.

38 dintre camioanele noi Mercedes-Benz Econic livrate sunt vehicule de colectare a deșeurilor bazate pe modelul Econic 2630 L, de 26 de tone, cu a treia axă directoare și compactor de gunoi.

Alte 5 camioane de colectare mai speciale sunt în prezent testate în Londra. Trei dintre ele sunt încărcătoare cu două axe Econic 1827 L, iar două sunt încărcătoare cu cârlig Econic 3235 L, cu 4 axe. Acestea din urmă au o axă față directoare, un tandem motor și o axă spate de asemenea directoare. Astfel, încărcătorul cu cârlig are o manevrabilitate ce îl face potrivit pentru colectarea deșeurilor în traficul urban aglomerat.

”Mercedes-Benz Econic este principala noastră alegere pentru colectarea deșeurilor. Este un camion fiabil și ieftin de operat, iar echipajele noastre apreciază cabinele cu podea joasă plată. Iar primele impresii ale șoferilor legate de noile versiuni de suprastructură sunt pozitive”, a declarat Colin Bagnall, manager de flotă la Biffa.

Camioanele Econic comandate de Biffa sunt echipate cu motorul OM 936 LA de 7,7 litri. Versiunile de putere sunt însă diferite: 299 CP pe compactoarele de gunoi, 272 CP pe încărcătoare și 354 CP pe încărcătoarele cu cârlig. Modelul Econic 2630 L este echipat cu cutie automată Allison cu 6 viteze, iar celelalte cu transmisii automatizate Mercedes PowerShift 3 cu 12 viteze.

Cabina ”DirectVision” a lui Econic contribuie decisiv la protejarea utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor. Parbrizul panoramic, ușile laterale cu geam pe întreaga înălțime și poziția de condus joasă asigură o vizibilitate excelentă în jurul camionului. Șoferul are contact vizual direct cu pietonii și bicicliștii, lucru important în intersecții și în trafic aglomerat. Prin urmare, acest model este foarte apreciat în Londra, oraș care a introdus reguli drastice privind vizibilitatea camioanelor folosite în mediul urban.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...