Mercedes-Benz eCitaro cu 12 pachete de baterii
Home Autobuze Mercedes-Benz eCitaro cu 12 pachete de baterii
AutobuzeTehnologie

Mercedes-Benz eCitaro cu 12 pachete de baterii

11

Compania Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein (VHH) a comandat 16 autobuze electrice Mercedes-Benz foarte speciale: primele eCitaro cu 12 pachete de baterii, față de maximum 10 cu cât putea fi echipat modelul până acum.Cele 16 autobuze comandate au numeroase caracteristici speciale. Cele 12 pachete de baterii au o capacitate totală de 292 kWh (față de maximum 243 kWh  cu 10 pachete de baterii). Drept rezultat, autonomia în cele mai rele condiții, în mijlocul verii sau al iernii, va fi de aproximativ 170 km fără încărcare. În condiții ideale, autonomia va ajunge la 280 km. Noile autobuze electrice eCitaro cu 12 pachete de baterii vor fi livrate până la sfârșitul anului.

Panourile vitrate din jurul suprafeței dintre cele două axe va oferi compartimentului pasagerilor lui eCitaro un aspect și mai aerisit. În dreptul ușii a doua este un spațiu mare pentru cărucioare și pasagerii care stau în picioare. Nu în ultimul rând, cele trei uși duble asigură fluxuri mari de pasageri în stații. Porturi USB pentru încărcarea telefoanelor, o nouă tapițerie dezvoltată special pentru autobuzele electrice și podeaua cu aspect de lemn întregesc compartimentul pasagerilor.

Compania Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein (VHH) utilizează peste 150 de autobuze pentru a conecta metropola Hamburg de zonele înconjurătoare. Flota totală a companiei este de peste 500 de autobuze, majoritate Mercedes-Benz. Acestea transportă peste 100 de milioane de pasageri anual. Din 2020, VHH intenționează să achiziționeze numai autobuze electrice pentru orașul Hamburg.

Pentru a pregăti tranziția energetică, depoul Bergedorf  este primul dintre cele 12 ale VHH convertit pentru electromobilitate, cu un service nou și infrastructura de încărcare necesară. Cele 16 vehicule eCitaro cu 12 pachete de baterii vor fi încărcate doar la depou. Un sistem special de administrare a energiei asigură încărcarea precisă a fiecărui autobuz pentru aplicația la care este folosit, fără vârfuri de consum inutile și costisitoare. De asemenea, interiorul autobuzului este adus la temperatura optimă înainte de plecarea în cursă, fapt ce reduce consumul de energie pentru sistemul de climatizare și mărește autonomia.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...

Autobuze

48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu...

Autobuze

Karsan mai stabilește o premieră cu Autonomous e-ATAK

Karsan va fi primul constructor care folosește conducere autonomă în transportul public...