Mercedes-Benz eActros și GenH2 Truck câștigă Truck Innovation Award 2021
Home Camioane Mercedes-Benz eActros și GenH2 Truck câștigă Truck Innovation Award 2021
CamioaneTehnologie

Mercedes-Benz eActros și GenH2 Truck câștigă Truck Innovation Award 2021

56

Premiul Truck Innovation Award 2021 merge la două camioane electrice Mercedes-Benz: eActros (camion electric cu baterii – BEV) și conceptul cu pile de combustie pe bază de hidrogen Mercedes-Benz GenH2 Truck (FCEV).Juriul IToY, care a acordat și Truck Innovation Award 2021, a subliniat în special abordarea comprehensivă a producătorului spre e-mobilitate, bazată pe o strategie clară pe termen lung. Premiul i-a fost înmânat digital lui Martin Daum, Președinte al Consiliului de Administrație al Daimler Truck AG și membru al Consiliului de Administrație al Daimler AG.

Daimler Trucks a fost primul producător la nivel mondial care a prezentat un camion greu electric în 2016, cu un concept pentru distribuție urbană. În 2018, a avut loc premiera prototipului eActros și tot în același an au început și testările de către clienți.

În septembrie 2020, Daimler Trucks a prezentat Mercedes-Benz GenH2 Truck, un concept cu pile de combustie pe bază de hidrogen pentru un camion cu o autonomie de până la 1.000 de kilometri. Testele în operațiuni ale clienților vor debuta în 2023, iar producția de serie va începe în a doua jumătate a acestui deceniu.

”Acest premiu este o reafirmare puternică a faptului că suntem pe drumul cel bun. Cu eActros, am demonstrat în ultimii ani că transportul de distribuție urban fără emisii este deja posibil în prezent. Cu GenH2 Truck am prezentat suplimentar conceptul nostru specific cu pile de combustie pentru camioanele grele, dedicat operațiunilor pe distanțe lungi”, a declarat Martin Daum.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

CamioaneNoutati

IVECO S-Way a câștigat premiul Red Dot 2024 la categoria Product Design

IVECO S-Way a obținut prestigiosul premiu Red Dot: Product Design 2024, competiție...