MAN va prezenta la IAA 2018 modelul electric Lion City E

La IAA 2018, MAN va prezenta pentru prima dată în fața publicului larg noua sa generație de autobuze, lansată în această primăvară. Tot la Hanovra va fi prezentat în premieră un prototip al autobuzului complet electric Lion City E.
MAN Lions City E

Modulul hibrid MAN Efficient Hybrid va avea prima apariție la acest salon. Pe de o parte, acesta economisește carburant datorită folosirii recuperării energiei de frânare. Pe de altă parte, funcția stop-start permite opriri silențioase și fără emisii. Pe lângă noul design, vehiculul cu două axe va prezenta o inovație și la uși: marginile iluminate indică deschiderea și închiderea acestora cu culori diferite.

Dar cea mai mare noutate va fi prototipul de autobuz complet electric Lion City E. Acesta are un design distinctiv față de fratele său cu propulsie convențională. În plus, datorită compartimentului motor mai mic, autobuzul electric are loc pentru scaune suplimentare. La modelul solo, compartimentul pentru pasageri are 29 de scaune și trei uși operate electric.

Sistemul de propulsie constă într-un motor electric central (160-270 kW) pentru modelul solo și două motoare electrice pentru autobuzul articulat (pe punțile motoare 2 și 3). Bateriile sunt montate în plafon și vor avea o capacitate de 480 kWh pentru modelul solo și 640 kWh pentru cel articulat. Încărcarea acestora se face la depou, printr-o priză CCS, cu o putere medie de 100 kW până la 150 kW.

O altă premieră la standul MAN Truck & Bus va fi autobuzul urban echipat cu noul motor alimentat cu gaz natural MAN E18, disponibil opțional și cu MAN Efficient Hybrid. Noul motor MAN E1856 LOH dezvoltă 320 CP și este cuplat la o cutie automată cu 4 viteze.

Portofoliul de produse MAN este completat la stand cu un model MAN Lion’s Coach L, o versiune pentru călătorii lungi echipată cu lift și două locuri pentru scaune cu rotile. Spre deosebire de modelul Lion’s Coach prezentat pentru prima dată anul trecut, poziția montanților C a fost optimizată pentru o vedere mai bună, inclusiv în primul rând de scaune.  Autocarul are acum o punte a treia direcțională electrohidraulic, pentru o manevrabilitate mai bună. O altă noutate este transmisia cu 12 viteze MAN TipMatic Coach. Motorul MAN D2676 LOH oferă 470 CP și un cuplu maxim de 2.400 Nm. Noua versiune de motor va fi disponibilă din iulie 2019.

Adaugati comentariu