MAN eTGE blindat: primul vehicul electric pentru transport de valori
Home Noutati MAN eTGE blindat: primul vehicul electric pentru transport de valori
NoutatiVehicule speciale

MAN eTGE blindat: primul vehicul electric pentru transport de valori

70

Primul vehicul electric MAN eTGE blindat pentru transport de bani și alte valori a fost predat, la începutul lunii august, companiei internaționale de securitate Prosegur. Modelul eTGE transformat de carosierul STOOF este primul vehicul electric din industria de transporturi de valori.Prietenos cu mediul, sustenabil și foarte sigur: modelul MAN eTGE blindat va fi folosit în operațiunile zilnice de compania internațională de securitate Prosegur. Specialiștii de la STOOF au echipat mașina cu sisteme de blindaj și protecție speciale, aceasta urmând să fie folosită de Prosegur pentru transportul de bani și obiecte de valoare.

Noul vehicul din flota Prosegur este primul model din lume complet electric folosit la transportul de bani și a altor obiecte de valoare. ”Ținând cont că în cadrul grupului transportăm în siguranță echivalentul a 550 de miliarde de euro anual, era normal să ne gândim și să ne asumăm și responsabilitatea de a face acest lucru într-un mod sustenabil și prietenos cu mediul”, a declarat Jochen Werne, director de dezvoltare la Prosegur Germania.

MAN eTGE blindat: primul vehicul electric pentru transport de valoriModelul MAN TGE 3.140 E va fi folosit de Prosegur în regiunea Potsdam. El a fost echipat cu un sistem de blindaj de nivelul FB3. Pentru carosier principala provocare a fost să folosească materiale extrem de ușoare, care să fie însă la fel de rezistente ca cele clasice, pentru a nu limita autonomia mașinii. Utilitara electrică a fost proiectată pentru maximum 3 persoane și are o greutate, inclusiv sistemul de blindaj, de aproximativ 3.150 kg.

Prosegur are o flotă de aproape 900 de vehicule în Germania. Vehiculele urbane parcurg zilnic 60-70 km. Cu o autonomie de 120-130 kilometri (115 km WLTP), modelul eTGE se adaptează perfect nevoilor acestei companii.

Prosegur va testa în regim susținut noul vehicul, acesta intrând în operațiunile cotidiene ale companiei. ”Principala provocare este legată de capacitatea de încărcare și de autonomia reală al bateriei în aceste condiții. Suntem încrezători că obiectivele noastre de mediu se potrivesc cu cele economice și nu vor fi probleme din acest punct de vedere. Suntem într-o fază de test acum și dacă totul funcționează ca până acum, cu siguranță vom achiziționa și mai multe vehicule electrice”, a mai spus Jochen Werne.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...

Noutati

Statistici APIA pentru aprilie 2024

Vehiculele comerciale ușoare și minibusurile au înregistrat în aprilie 2024 o creștere...