Autobuz electric de 25 de metri lungime în Turcia
Home Autobuze Autobuz electric de 25 de metri lungime în Turcia
AutobuzeTehnologie

Autobuz electric de 25 de metri lungime în Turcia

89

Asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv – Sileo Gmbh, care va livra și 100 de troleibuze în România, a livrat la finalul lunii august primul model de autobuz electric S25, de 25 de metri lungime. Autobuzul va fi testat pe linia de viteză Metrobus din Istanbul.S25 este un autobuz electric de 25 de metri lungime, bi-articulat, cu podea joasă și 5 perechi de uși. Capacitatea maximă este de 210 de pasageri, dintre care 71 pe scaune. Masa maximă autorizată este de 39 de tone.

Bateria litiu-fier-fosfat de 452 kWh asigură o autonomie de până la 300 km cu o singură încărcare. Timpul de încărcare este de 6 până la 10 ore, în funcție de puterea instalată. Autonomia este prelungită de sistemul de frânare regenerativă WABCO EBS3.

Autobuz electric de 25 de metri lungime în TurciaToate cele 4 axe sunt produse de ZF. Punțile motoare sunt 2 și 3, tip AVE 130 portal electrice, de 2 x 125 kW. Prima axă este ZF RL 82 EC (independentă), iar axa a patra este ZF AVN 132. Viteza maximă este limitată la 75 km/h.

Bozankaya AS este un producător turc de autobuze. În cadrul asocierii cu Sileo, Bozankaya produce doar caroseriile. Șasiul, motoarele electrice, bateriile și sistemele electronice sunt fabricate sau instalate la fabrica Sileo din Salzgitter (Germania).

Asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv – Sileo Gmbh va livra și 100 de troleibuze în România, din postura de unic ofertant al unei licitații organizate de PMB. Primul troleibuz va fi livrat în luna noiembrie, iar restul unităților până în februarie 2022.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...