MAN a livrat 127 de autobuze Lion’s City în Oslo

Unibuss, una dintre cele mai mari companii de transport public din Norvegia, a comandat 127 de autobuze MAN Lion’s City de la MAN Truck & Bus. Autobuzele de ultimă generație vor fi alimentate cu biocarburantul HVO.
MAN a livrat 127 de autobuze Lion’s City în Oslo

Orașul Oslo este într-o permanentă dezvoltare, fiind una dintre capitalele care înregistrează cele mai mari creșteri din Europa. Un număr mai mare de locuitori, cartiere noi, dar și un număr din ce în ce mai mare de turiști înseamă în același timp și mai multe provocări pentru companiile de transport public din oraș. În plus, autoritățile din Oslo, la fel ca multe alte din zona scandinavă, și-au propus să reducă semnificativ amprenta de carbon generată de sistemul de transport public local.

Tocmai de aceea compania norvegiană Unibuss a decis să achiziționeze 127 de autobuze MAN Lion’s City. Ele vor fi folosite pe rute urbane, dar și să lege diverse puncte din jurul orașului Oslo. Livrarea a început în iunie și a fost finalizată în această toamnă. Toate autobuzele sunt deja operaționale, transportând localnicii și turiștii în siguranță și în condiții prietenoase cu mediul.

Comanda a cuprins 23 de autobuze MAN Lion’s City GL (18,75 metri lungime, 57 de locuri), 71 de unități Lion’s City L LE (lungime de aproape 15 metri, 49 de locuri) și 33 de autobuze Lion’s City LE (12 metri, 43 de locuri). Autobuzele articulate au podea joasă și sunt echipate cu motorul diesel D2066 LUH. Modelul MAN Lion’s City LE este echipat cu motorul diesel D0836 LOH, de 290 CP. Prin alimentare cu biocarburantul HVO, în locul motorinei, emisiile de CO2 se vor reduce cu până la 90%.

Toate cele trei tipuri de vehicule corespund normelor de poluare Euro 6. ”Aceste vehicule de ultimă generație vor ajuta autoritățile din Oslo să reducă nivelul de poluare, fiind în același timp sigure, fiabile și economice”, a mai spus Rudi Kuchta, directorul diviziei autobuze la MAN Truck & Bus.

Adaugati comentariu