Maersk, depozit de baterii pentru mașini electrice lângă Hanovra

Maersk, împreună cu dezvoltatorul german de proiect bauwo, construiește un centru logistic de 20.000 de metri pătrați lângă Hanovra. Acesta urmează să fie folosit pentru depozitarea și manipularea bateriilor și componentelor pentru mașini electrice.

După lansarea cu succes a unei facilități similare în Teplice, în noiembrie 2022, cele două noi hale din Berkhof, cu conexiune directă la autostrada A7, vor consolida și mai mult poziția puternică a Maersk ca partener logistic al industriei auto.

Noile facilități ocupă o suprafață de 50.000 de metri pătrați. Lucrările au demarat deja, iar finalizarea lor este prevăzută peste numai un an, în mai 2024.

Maersk, soluții logistice pentru mașinile electrice

”Depozitul de baterii din Berkhof va fi a doua noastră locație din Europa, dar cea mai mare de pe Bătrânul Continent. Cu ajutorul acestuia vom satisface cererea în creștere a industriei auto pentru soluții logistice pentru bateriile dedicate mașinilor electrice. Noua unitate este aproape de locurile de producție ale mai multor constructori de automobile și va ajuta mobilitatea electrică să se dezvolte în Germania și Europa”, a declarat Jens Ole Krenzien, Director general Maersk Europa de Nord.

„Logistica din industria auto este una dintre cele mai solicitante. Prin controlul nostru asupra tuturor activelor importante de-a lungul lanțului de transport, de la fabrica din Asia până la utilizarea pieselor într-o fabrică din Europa, putem oferi clienților noștri nu numai soluții de logistică personalizate, ci mai ales reziliente și flexibile. Centrul logistic din Berkhof va fi un element central pentru transportul și depozitarea temporară a bateriilor, cel mai important element în mobilitatea electrică”, a mai precizat Krenzien.

Pe lângă depozitare și reambalare, serviciile oferite în depozitul special includ controale de calitate aprofundate și încărcarea bateriilor, dar și alte servicii cu valoare adăugată de-a lungul lanțurilor de aprovizionare auto.

În cele două hale cu o înălțime liberă de doisprezece metri pot fi găzduiți până la 34.000 de paleți. Bateriile sunt monitorizate de un sistem de siguranță sofisticat. De exemplu, în cazul în care se înregistrează un plus de temperatură sau o extindere a dimensiunii, acțiunea este imediată. Paletul este evacuat complet automat și depozitat în siguranță, în exterior, într-un container special, unde poate fi examinat în continuare. Depozitul poate fi adaptat la compartimente separate dedicate unui client, dacă este necesar.

Creșterea puternică a mobilității electrice în Europa continuă, iar cererea de logistică specializată a bateriilor este în creștere. Pe lângă conversia producției de mașini noi de la tehnologia propulsoarelor cu ardere la motoare electrice se înregistrează acum o creștere importantă în manipularea și reciclarea bateriilor uzate pentru mașini electrice din prima generație. Companiile specializate, inclusiv unele din Germania, pot oferi acestor baterii uzate o a doua viață, de mai mulți ani, prin înlocuirea celulelor individuale ale bateriilor, dar acest lucru necesită și capacități de stocare și distribuție.

 

Adaugati comentariu