Livrări fără emisii la fabrica Mercedes-Benz din Mannheim
Home Camioane Livrări fără emisii la fabrica Mercedes-Benz din Mannheim
CamioaneTehnologie

Livrări fără emisii la fabrica Mercedes-Benz din Mannheim

32

Un alt model eActros de 25 de tone a intrat în operare cu Pfenning Logistics, care va folosi camionul electric pentru livrări la fabrica Mercedes-Benz din Mannheim.Livrarea oficială a avut loc la depozitul extern al fabricii, situat la aproximativ 8 km nord-est de Mannheim. În toamna lui 2018, Mercedes-Benz Trucks mai livrase un eActros în Mannheim, pentru producătorul de beton TBS Transportbeton. Ambele vehicule fac parte din testele cu clienți selectați ”Innovation Fleet”.

Modelul eActros folosit de Pfenning este acum o parte integrantă a lanțului de aprovizionarea de la fabrica Mercedes-Benz din Mannheim. Camionul electric va transporta piese de schimb și componente de la depozitul extern la fabrica din Mannheim. eActros va opera în două schimburi și va parcurge aproximativ 160 km pe zi. Cu o autonomie de până la 200 km, eActros va putea lucra fără nevoia de încărcări intermediare. Astfel, bateriile vor fi reîncărcate după încheierea programului, la depozitul extern, unde va fi parcat camionul peste noapte.

Fabrica Mercedes-Benz din Mannheim are peste 5.100 de angajați, care produc motoare și componente asociate pentru toate vehiculele comerciale Daimler. În această primăvară s-a decis extinderea activității de bază, dar și dezvoltarea producției de tehnologii de propulsie alternative. Din 2021 va începe și asamblarea de pachete de baterii pentru eActros, odată cu începerea producției de serie.

”Fabrica noastră se repoziționează pentru a-și asigura un viitor sustenabil și competitiv. Echipa de logistică trebuie de asemenea să se familiarizeze cu tehnologiile viitorului. De aceea suntem încântați că Pfenning va utiliza un camion electric pentru livrări și abia așteptăm să vedem rezultatele testelor”, a declarat Thomas Grobel, șef de logistică la fabrica Mercedes-Benz din Mannheim.

”Pfenning are o experiență de peste 85 de ani în administrarea ciclurilor de producție. Suntem încântați că putem juca un rol activ în tranziția spre sustanabilitate prin testarea lui eActros. Cu o autonomie de 200 km, camionul electric se potrivește perfect cu profilul operațional de care avem nevoie”, a spus și Matthias Schadler, Director general al Pfenning Logistics.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...