Lista transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranță din UE
Home Transportatori Aerian Lista transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranță din UE
Aerian

Lista transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranță din UE

10

Comisia Europeană a actualizat la 2 iunie Lista UE a transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranță.Aceste companii aeriene care fac obiectul unei interdicții de exploatare sau al unor restricții operaționale pe teritoriul Uniunii Europene, deoarece nu respectă standardele internaționale de siguranță.

După actualizarea de ieri, toate companiile aeriene certificate în Armenia au fost adăugate pe listă, în urma unei evaluări suplimentare a capacităților de supraveghere a siguranței ale acestei țări. Decizia a fost luată după audierea Comitetului Aeronautic Civil din Armenia și a șase transportatori aerieni armeni.

”Scopul Listei UE a transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranță este de a servi drept instrument care ajută țările să își reevalueze și să își îmbunătățească standardele de zbor. Comisia, cu sprijinul Agenției Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației, este pregătită să coopereze și să investească în Armenia pentru îmbunătățirea siguranței aviației în această țară”, a declarat Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean.

În plus, lista transportatorilor aerieni certificați în Congo (Brazzaville), Republica Democratică Congo, Kârgâzstan, Libia, Nepal și Sierra Leone a fost revizuită și modificată, fiind adăugați noi operatori din aceste țări și eliminați cei care nu mai există.

După ultima actualizare, 96 de companii aeriene sunt interzise în spațiul aerian al UE:

  • 90 de companii aeriene certificate în 16 state*, din cauza unei supravegheri inadecvate a siguranței din partea autorităților aeronautice din aceste state;
  • șase companii aeriene individuale, din cauza deficiențelor grave în materie de siguranță identificate: Avior Airlines (Venezuela), Blue Wing Airlines (Suriname), Iran Aseman Airlines (Iran), Iraqi Airways (Irak), Med-View Airlines (Nigeria) și Air Zimbabwe (Zimbabwe).

Alte trei companii aeriene fac obiectul unor restricții operaționale și pot efectua zboruri către UE doar cu anumite tipuri de aeronave: Air Service Comores (Comore), Iran Air (Iran) și Air Koryo (Coreea de Nord).

*Afganistan, Angola (cu excepția a două companii aeriene), Armenia, Congo (Brazzaville), Republica Democratică Congo, Djibouti, Guineea Ecuatorială, Eritreea, Kârgâzstan, Liberia, Libia, Moldova (cu excepția a trei companii aeriene), Nepal, São Tomé și Príncipe, Sierra Leone și Sudan.

Citește și:

Primul zbor TAROM full cargo, cu un avion de pasageri convertit

Germania va ridica interdicţia de călătorie în afara ţării de la 15 iunie

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...

Aerian

Aeroport de 400 de milioane de euro lângă București

O firmă românească, deținută de Mircea Tudor, inventatorul scannerelor pentru camioane și...

Aerian

Aeroportul Internațional Cluj a inaugurat o nouă platformă pentru staționarea avioanelor

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Județean...

AerianTransportatori

CNAB estimează un profit brut de aproape 500 de milioane de lei în acest an

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti estimează că va obţine un profit brut în...