autobuz Karsan Atak Electric Autonom România
Home Autobuze Karsan electrifică România: 20 de autobuze la Dej
AutobuzeTehnologie

Karsan electrifică România: 20 de autobuze la Dej

52

Karsan a încheiat un acord cu municipiul Dej pentru livrarea a 16 autobuze Atak Electric și a 4 autobuze Jest Electric. Karsan a câștigat licitația finanțată de Fondul European de Dezvoltare Regională pentru modernizarea transportului public din regiune și va livra 20 de vehicule complet electrice pentru transportul public în decursul anului 2020.De la fabrica sa din Turcia, Karsan oferă soluții de transport care răspund nevoilor moderne de mobilitate, rămânând o alegere apreciată în Europa datorită modelelor Jest Electric și Atak Electric, vehicule de transport public complet electrice. Karsan a încheiat recent un acord cu municipiul Dej pentru livrarea a 14 autobuze Atak Electric și 6 Jest Electric. Împreună cu distribuitorul său Anadolu ROM, Karsan a câștigat licitația finanțată de Fondul European de Dezvoltare Regională pentru modernizarea sistemelor de transport public gestionate de municipiul Dej și își propune să livreze vehiculele electrice în decursul anului 2020.

Karsan Jest Electric exteriorJest Electric, primul membru al familiei de autobuze electrice de la Karsan, se remarcă printr-o dimensiune compactă de 6 metri și o manevrabilitate superioară pe străzile orașelor. Jest Electric este echipat cu un motor electric BMW care generează o putere de 125 kW și un cuplu de 290 Nm, cu baterii opționale de 44 sau 88 kWh, create de același producător german, și oferă cea mai bună performanță din clasa sa, cu o autonomie de până la 210 km.

Motorul care animă modelul Atak Electric generează o putere de 230 kW și un cuplu de 2.400 Nm, oferindu-le utilizatorilor înalte performanțe în timpul conducerii. Cu o capacitate totală de 220 kWh dată de cele cinci baterii de 44 kWh dezvoltate de BMW, Atak Electric de 8 metri își lasă rivalii în urmă printr-o autonomie inegalabilă: 300 km. Bateriile vehiculului pot fi încărcate în 5 ore de la o sursă de curent alternativ și în 3 ore cu unități de încărcare c.c.

Karsan, pionierul turc al industriei auto!

Cu un palmares de 53 de ani în istoria automobilistică turcă, Karsan a fabricat vehicule proprii, dar și componente pentru importante mărci de pe glob în domeniul vehiculelor comerciale. Compania produce vehicule comerciale din 1981, iar fabrica sa de la Hasanağa, Bursa, are capacitatea de a produce până la 18.200 de vehicule pe an într-un singur schimb. Fabrica de la Hasanağa dispune de flexibilitatea necesară pentru a fabrica numeroase tipuri de vehicule, de la autoturisme și camioane grele, și până la monovolume și autobuze. Aceasta este situată la 30 km de centrul orașului Bursa și acoperă o suprafață totală de 207.000 mp, din care 91.000 mp reprezintă spații închise.

Karsan a fost singurul producător auto multimarcă independent din Turcia timp de 53 de ani, iar următoarea fază din evoluția companiei, cu sprijinul și aportul partenerilor săi de afaceri și al licențiatorilor, constă în dezvoltarea de versiuni particularizate ale vehiculelor noi și deja existente, în scopul extinderii prezenței sale pe toate segmentele transportului de mărfuri și călători. Karsan depune eforturi pentru dezvoltarea de produse și servicii inovatoare în segmentul transportului public, în circuitul „de la idee la piață”, propunându-și în primul rând să-și consolideze linia de producător principal/producător OEM. Karsan își administrează întregul lanț valoric, de la cercetare-dezvoltare și producție, și până la marketing, vânzări și activități de postvânzări.

În prezent, compania produce noile vehicule comerciale ușoare H350 pentru Hyundai Motor Company (HMC), autobuzele de 10-12-18 m pentru Menarinibus și propriile modele Jest, Atak și Star. De asemenea, compania produce modelele complet electrice Jest Electric și Atak Electric, în cooperare cu gigantul mondial BMW. Pe lângă producția de vehicule, Karsan oferă și o serie de servicii industriale în fabrica sa din Zona Industrială Organizată.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...