Iveco Daily diesel, transformat în hibrid plug-in
Home Noutati Iveco Daily diesel, transformat în hibrid plug-in
NoutatiTehnologie

Iveco Daily diesel, transformat în hibrid plug-in

56

Două companii britanice, Astra Vehicle Technologies și Sherwood Truck and Van, au produs o versiune plug-in hibrid a furgonului Iveco Daily. Vehiculul păstrează motorul diesel Euro 6, dar are în plus un motor electric și o baterie de 20 kWh, pentru o autonomie electrică de aproximativ 50 km.Producătorii spun că sistemul hibrid poate fi adaptat pentru întreaga gamă Iveco Daily, între 3,5 și 7,2 tone.

”Suntem încântați să livrăm primul Iveco Daily hibrid plug-in din Marea Britanie. El va fi testat de companii care doresc să își reducă amprenta de carbon. Acest vehicul inteligent și foarte eficient va oferi operatorilor cele mai bune calități din cele două lumi, eliminând teama de autonomie, dar în același timp oferind beneficii semnificative pentru consum și mediu”, a declarat John Chadderton, director al Astra Vehicle Technologies.

Ca la orice vehicul hibrid plug-in, bateria este încărcată în special prin conectare la priză. Dacă este nevoie, bateriile se pot încărca și în mers. Vehiculul poate parcurge distanțe lungi cu ajutorul motorului diesel, iar apoi poate merge 100% electric în zonele cu restricții.

Unitatea Hybrid Control coordonează utilizarea celor două motoare, în timp ce software-ul sofisticat și interfața intuitivă simplifică experiența hibrid pentru șoferi, care pot face cu ușurință schimburi între cele două moduri de propulsie.

Tehnologia disponibilă la bord utilizează și un GPS cu recunoașterea zonelor verzi. Când intră într-o astfel de zonă, vehiculul este comutat automat în modul electric.

Primul vehicul Iveco Daily hibrid plug-in construit este un furgon de 3,5 tone, dar configurația este disponibilă pentru versiuni de până la 7,2 tone, furgon sau șasiu.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...