Home Camioane Iveco lansează Stralis NP 460
CamioaneTehnologie

Iveco lansează Stralis NP 460

39

Noul Stralis NP 460 este singura gamă completă de camioane grele alimentate cu gaz și cu transmisie automatizată de ultimă generație. Ea combină sustenabilitatea, performanța, productivitatea și autonomia pentru a îndeplini și cele mai grele misiuni pe distanțe lungi.

Cu 460 CP, noul Stralis NP este ideal pentru transport regional și internațional, transport de volume mari, de containere, ADR sau logistică pentru construcții. Iveco promite un consum mai mic cu 15% și un cost total de proprietate mai mic cu 9% față de un camion diesel. În plus, noul Stralis NP 460 oferă o reducere de 99% a emisiilor de particule și cu 60% a celor de oxizi de azot față de limitele standardului Euro VI. De asemenea, în cazul folosirii biometanului, emisiile de CO2 sunt reduse cu 95%. Modelul este și foarte silențios, cu mai puțin de 71 dB în operare.

Stralis NP 460 introduce noul motor Iveco Cursor 13 NP, dar și noua transmisie automatizată Hi-Tronix cu 12 viteze, care îmbunătățește și mai mult confortul la condus și performanța versiunii precedente, ca și adăugarea unor noi funcții, precum sistemul predictiv HI-CRUISE bazat pe GPS.

Abordarea modulară are ca rezultat opțiuni ample din fabrică și o flexibilitate maximă pentru personalizare. Vehiculul poate fi alimentat doar cu CNG, CNG și LNG sau doar cu LNG. Versiunea alimentată doar cu LNG și rezervor dublu permite o autonomie record de până la 1.600 km. De asemenea, Stralis NP 460 dispune de cele mai eficiente tehnologii pentru reducerea consumului și de cabine confortabile pentru călătoriile lungi.

”Anul trecut am început revoluția camioanelor pentru distanțe lungi alimentate cu gaz cu Stralis NP de 400 CP. Acum lansăm o gamă complet nouă de camioane alimentate cu gaz, care livrează performanță și productivitate în misiunile de transport pe distanțe lungi, cu posibilitatea de a obține emisii aproape de zero la alimentarea cu bio-LNG”, a declarat Pierre Lahutte, președintele Iveco.

Utilizarea biometanului are și beneficiul reducerii dependenței de combustibilii fosili, deoarece poate fi generat din resturi menajere, agricole, din industria alimentară sau chiar din canalizare. Biometanul poate fi produs local, reducând drastic nevoia de transport al energiei. În plus, procesele de producție generează produse secundare valoroase, precum bio-CO2 pentru unitățile de refrigerare și bio-fertilizatori pentru agricultură.

Noul motor Iveco Cursor 13 NP, proiectat de FPT Industrial special pentru transport internațional, este cel mai puternic motor alimentat cu gaz de pe piață, dar și o soluție ”single fuel”, fiind alimentat doar cu gaz. Sistemul de post-tratare este compact și ușor, nu necesită regenerare sau aditivi, cu beneficii în ce privește sarcina utilă și timpul de disponibilitate. Noul motor are zgomote și vibrații reduse, datorită utilizării unei rate de compresie de 12:1, mult sub cea de 17:1 folosită în ciclul diesel.

Stralis NP 460 este și primul camion alimentat cu gaz care dispune de o transmisie automatizată de ultimă generație, HI-TRONIX cu 12 viteze, care are o eficiență de 99,7%, cea mai bună răspândire a rapoartelor și cel mai bun raport cuplu-greutate din clasă. Noua transmisie reduce timpul necesar schimbării treptelor cu 10% față de modelul precedent. Ea oferă de asemenea noi funcții, precum ”rocking”, patru trepte pentru marșarier și noi posibilități pentru prize de putere. HI-TRONIX vine în standard cu un retarder hidraulic integrat și funcție ”hill-holder”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...