ITP care expiră în perioada stării de urgență NU se prelungește automat

Pentru ITP nu se aplică derogarea prevăzută la Art. 14 din Decretul nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României. Astfel, ITP care expiră în această perioadă NU se prelungește automat până la sfârșitul stării de urgență.
ITP care expiră în perioada stării de urgență NU se prelungește automat

Registrul Auto Român lucrează în regim normal și vehiculele se pot programa pentru ITP ca până acum, dar doar online sau telefonic.

ITP care expiră în perioada stării de urgență NU se prelungește automat

Singura derogare făcută de RAR se referă la extinderea valabilitații certificatelor de atestare ale inspectorilor ITP și ale conducătorilor de ateliere auto cu 3 luni.

În consecință, toate certificatele de atestare ale inspectorilor ITP și ale conducătorilor de ateliere auto emise până la data de 16.03.2020 își extind valabilitatea cu 3 luni de la data expirării înscrisă în certificatul existent.

Nu vor fi emise noi certificate și nu vor fi modificate cele existente, extinderea efectuându-se informatic. De asemenea, nu este necesară contactarea RAR în vederea extinderii valabilității.

În schimb, documentele eliberate de către Autoritatea Rutieră Română (ARR) care expiră în perioada stării de urgență își mențin valabilitatea în această perioadă pe teritoriul României.

Sursa foto: Registrul Auto Român

Adaugati comentariu