Certificatele ADR care expiră după 1 martie rămân valabile până la 30 noiembrie
Home Noutati Certificatele ADR care expiră după 1 martie rămân valabile până la 30 noiembrie
NoutatiTransportatori

Certificatele ADR care expiră după 1 martie rămân valabile până la 30 noiembrie

36

România a aderat la acord multilateral M324 (în baza secțiunii 1.5.1 din ADR) cu privire la certificatele de pregătire profesională ADR a conducătorilor auto (în conformitate cu 8.2.2.8.2 din ADR) și certificatele consilierilor de siguranță pentru transportul mărfurilor periculoase (în conformitate cu 1.8.3.7 din ADR).Prin derogare de la dispozițiile primului paragraf de la 8.2.2.8.2 din ADR, toate certificatele de pregătire profesională ale conducătorilor auto a căror valabilitate expiră între 1 martie 2020 și 1 noiembrie 2020 rămân valabile până la 30 noiembrie 2020. Aceste certificate se reînnoiesc pentru 5 ani dacă conducătorul auto face dovada participării la cursul de pregătire în conformitate cu 8.2.2.5 din ADR și a promovat examenul în conformitate cu 8.2.2.7 din ADR înainte de 1 decembrie 2020. Noua perioadă de valabilitate începe de la data inițială de expirare a certificatului care trebuie reînnoit.

Prin derogare de la dispozițiile de la 1.8.3.16.1 din ADR, toate certificatele de pregătire profesională a consilierilor de siguranță pentru transportul de mărfuri periculoase a căror valabilitate expiră între 1 martie 2020 și 1 noiembrie 2020 rămân valabile până la 30 noiembrie 2020. Valabilitatea acestor certificate se prelungește de la data de expirare inițială, cu 5 ani, dacă deținătorii lor au promovat examenul în conformitate cu 1.8.3.16.2 din ADR înainte de 1 decembrie 2020.

Prezentul acord este valabil până la 1 decembrie 2020 pentru transportul pe teritoriile părților contractante ADR semnatare ale prezentului acord.

Până la data semnării de către România, acordul a mai fost semnat, și deci prevederile acestuia sunt aplicabile, în: Luxemburg, Germania, Austria, Norvegia, Franța, Irlanda, San Marino, Olanda, Cehia, Elveția, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Spania, Slovacia, Belgia, Italia. Lista actualizată a statelor semnatare este disponibilă aici.

În situația în care certificatul ADR al conducătorului auto se încadrează în derogarea de la primul alineat, se recomandă păstrarea unei copii a acordului M324 la bordul vehiculului, pentru a fi prezentată cu ocazia controalelor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

AerianTransportatori

Low-costul bate companiile de linie

Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă...

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...