Home Autobuze A fost lansată noua generație Irizar i4
Autobuze

A fost lansată noua generație Irizar i4

61

Irizar prezintă o nouă generație a modelului Irizar i4. Unul despre care constructorul spune că este mai eficient, durabil și profitabil.

Irizar i4 este un vehicul versatil, pentru utilizare în medii urbane, pentru navetă, transport școlar, funcții corporative sau ocazionale. Diferitele versiuni (H, M şi L) permit fiecărui operator să găsească echilibrul optim între accesibilitate, capacitatea de transport şi respectiv de încărcare în calele de bagaje.

Podelele, care pot fi plate sau coborâte, și culoarele neobstrucționate, subliniază conceptul de adaptabilitate. Vehiculul este disponibil în lungimi de la 10,8 m până la 15 m.

Irizar I4, accent pe eficiență

Noua generație Irizar i4 propune o reducere majoră a greutății și o distribuție optimă a sarcinii pe osie. În termeni absoluți, vorbim despre un vehicul mai ușor cu până la 955 kg, în funcție de configurația aleasă.

Eficient, durabil și profitabil au fost atributele cerute echipei de dezvoltare. Iar grație reproiectării structurale și a încorporării de soluții tehnologice optimizate și inovatoare, țelul a fost atins. Spre exemplu, modelul va genera economii de combustibil de până la 5% și, prin urmare, o reducere a emisiilor.

În plus, confortul și experiența pasagerilor au fost îmbunătățite prin spațiul mai mare dintre scaune. Acesyea sunt noi și oferă o optimizare a greutății. Capitol la care contribuie și utilizarea de oțel de înaltă rezistență și materiale compozite în locul materialelor structurale tradiționale.

O lungime nouă, pe 2 osii, 63 de locuri

Noua gamă Irizar i4 include o nouă versiune de autocar, un vehicul de 13,23 m pe un șasiu 4 x 2. Acesta oferă o capacitate maximă de 63 de locuri pentru scaune (59 + 1 PRM), cu până la 34 de locuri în picioare.

Volumul calei pentru bagaje depășește 6 metri cubi. În plus, sunt disponibile configurații diferite de uși: simple, late, și duble. Iar acestea permit și instalarea de ascensoare pentru a facilita accesul persoanelor cu mobilitate redusă.

Ultima generație Irizar i4 este oferită ca structură autoportantă sau caroserie pe şasiu, cu sisteme de propulsie diesel, HVO și B100, hibride și pe biogaz sau pe gaz natural (CNG sau GNL).

Măsurile importante de siguranță includ opțiunea unui radar în partea frontală. Plus farurile frontale cu opțiune Full-LED, care oferă cu până la 30% mai multă capacitate de lumină. Celelalte corpuri de iluminat sunt, de asemenea, LED.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...