Investitii la fabrica de cabine DAF din Westerlo
Home Camioane Investiții la fabrica de cabine DAF din Westerlo
Camioane

Investiții la fabrica de cabine DAF din Westerlo

7

DAF va investi 200 de milioane de euro în fabrica sa de cabine din Westerlo (Belgia). Prin aceste măsuri, constructorul se pregătește pentru creșterea volumelor de producție.DAF a deschis în 1966 fabrica sa din Westerlo, unde, în afară de cabine, își produce și propriile axe de la începutul anilor 70. Cei 2.800 de angajați produc axe și cabine pentru camioanele de tonaj mediu și greu asamblate la Eindhoven (Olanda) și Leyland (Marea Britanie).

Pentru a-și consolida poziția în Europa și pe piețele internaționale, DAF va introduce la Westerlo procese de fabricație de ultimă generație. După investiții de 200 de milioane de euro, capacitatea de producție va crește cu 45%, la 300 de cabine pe zi, în două schimburi. Astfel, producția se va alinia cu capacitatea noii vopsitorii de cabine, deschisă oficial la sfârșitul lui 2017, după o investiție de 100 de milioane de euro.

În primul rând, secția de caroserie de 17.800 mp va fi extinsă cu încă 13.200 mp. Extensia va avea o singură linie, echipată cu 130 de roboți și 135 de pistoale automate de sudură, care vor crește nivelul de calitate și eficiență.

Și secția de tapițerie (15.600 mp) va fi extinsă cu aproximativ 20.000 mp. Noua facilitate va avea o linie principală de asamblare și linii secundare pentru plafoane, uși și bord. De asemenea, va exista și un departament de inspecție a calității.

Construcția noilor facilități de producția a început deja. Compania belgiană Cordeel a fost contractată pentru a construi clădirile, inclusiv noile spații de birouri, săli de conferință și facilități pentru angajați. Echipamentele pentru secția de sudură vor fi furnizate de compania olandeză VDL Steelweld.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...

Camioane

Camioanele „verzi” scapă de taxa de tranzitare a Bucureștiului

Vehiculele comerciale cu propulsie electrică sau hibridă vor fi scutite de plata...

Camioane

Volvo FH16: Un motor nou și mai puternic

Volvo Trucks introduce un nou motor pentru emblematicul său camion FH16. Cu...