Încă 100 de autobuze electrice Solaris pentru orașul Milano

Operatorul de autobuze ATM din Milano a decis să comande alte 100 de autobuze electrice Solaris. Printre acestea se va număra și autobuzul electric Solaris cu numărul 1.000.
Încă 100 de autobuze electrice Solaris pentru orașul Milano

Conform contractului cadru dintre ATM și Solaris, operatorul din Milano a comandat alte 100 de autobuze electrice Urbino 12. Noile vehicule vor fi livrate în prima parte a anului 2021.

Astfel, flota electrică Solaris din Milano va ajunge la 140 de unități. Primul lot de 40 de unități a fost deja livrat în 2018 și 2019. La finalul contractului, numărul de autobuze electrice poloneze din orașul italian va ajunge la 375.

ATM a decis să-și echipeze noile vehicule cu două soluții tehnice inovatoare. Prima este sistemul de avertizare Mobileye Shield+, care indică prezența obstacolelor în punctele fără vizibilitate, încălcarea benzii fără semnalizare prealabilă sau dacă nu se menține distanța de siguranță față de vehiculul din față. Al doilea sistem este MirrorEye, care va fi testat pe un autobuz electric. Soluția constă în înlocuirea oglinzilor laterale cu camere video. Acestea promit o vizibilitate mult mai bună, în special noaptea și în condiții meteo dificile.

Printre cele 100 de vehicule comandate pentru orașul Milano se va afla și autobuzul electric Solaris cu numărul 1.000. Solaris a prezentat primul autobuz electric cu baterii și 2011. De atunci, modelele electrice Solaris au fost comandate de aproape 100 de clienți din 18 țări.

Adaugati comentariu