Încă 10 autobuze electrice Scania Citywide în Östersund
Home Autobuze Încă 10 autobuze electrice Scania Citywide în Östersund
AutobuzeTehnologie

Încă 10 autobuze electrice Scania Citywide în Östersund

56

Operatorul Vy Buss a decis să achiziționeze alte 10 autobuze electrice Scania Citywide LF pentru operațiunile sale din orașul Östersund, în care s-au făcut primele teste cu prototipuri electrice Scania.Cele 10 autobuze de 12,3 metri lungime se vor alătura flotei Vy Buss de autobuze electrice Scania, folosită în operațiuni încă din 2017.

”Am fost printre primele orașe care au instalat o infrastructură pentru autoturisme electrice și acum continuăm cu autobuze electrice. Este un pas în obiectivul nostru de a deveni independenți de carburanții fosili până în 2030”, a declarat Anne Sörensson, manager al proiectului Green Traffic la municipalitatea din Östersund.

Compania publică norvegiană Vy Group este unul dintre cei mai mari operatori de transport din țările nordice. Împreună cu Scania, Vy a operat o linie de autobuze electrice în Östersund, în cadrul unui test pilot.

”Testul a fost interesant atât pentru Scania, cât și pentru noi. Autobuzele au funcționat lin, indiferent dacă afară au fost 30 de grade sau minus 30 de grade. Autobuzele sunt fiabile și electrificarea este benefică pentru șoferii noștri și pentru locuitorii din Östersund. Abia așteptăm să continuăm colaborarea cu Scania”, a spus și Andreas Ehrenborg, Director Technic al Vy.

Sondajele efectuate în rândul pasagerilor au arătat că 78% dintre călători sunt foarte mulțumiți de autobuzele electrice. De asemenea, 66% sunt de părere că o călătorie cu autobuzul electric este mult mai bună decât una cu autobuze convenționale.

Șapte dintre autobuzele noi vor intra în operare în iulie 2021, iar celelalte 3 în vara lui 2022. În acel moment, o treime dintre operațiunile cu autobuze din Östersund vor fi electrificate. Celelalte rute din oraș sunt deservite de autobuze alimentate cu biocarburanți.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...