Hyzon Motors preia activitatea filialei din Europa

Hyzon Motors, producătorul de camioane cu celule de combustie înregistrat în SUA, preia controlul deplin asupra afacerilor sale europene. 

Mișcarea a fost prefigurată când a devenit clar că Hyzon era din ce în ce mai nemulțumit de situația cu partenerul său în joint venture, Holthausen Clean Technology Investments.

Iar mutarea presupune răscumpărarea unui pachet de 1.485.000 de acțiuni în valoare de 5,52 milioane de euro. Nu este însă clar cum urmează să fie gestionată activitatea Hyzon Motors Europe în viitor.

Hyzon Motors l-a lăsat pe fostul său CEO, Craig Knight, să plece în august 2022. Încă de la acel moment s-a vorbit despre ”identificarea unor ineficiențe operaționale” la divizia din Europa.

O realitate reconfirmată acum. „Acordul Hyzon cu Holthausen demonstrează angajamentul Companiei de a-și îmbunătăți poziționarea competitivă prin corectarea ineficiențelor descoperite în Operațiunile și strategia europeană, aderând în același timp la strategia reînnoită de creștere pe termen lung a companiei.

Acest acord este un pas pozitiv către realinierea afacerii noastre și îmbunătățirea poziției noastre pe piață și a oportunităților de creare de valoare”, a declarat Parker Meeks, președinte și director executiv interimar al Hyzon.

Parteneriatul din Europa al lui Hyzon a durat doi ani și jumătate

Hyzon și-a deschis sediul central european în Groningen, în iulie 2020, în parteneriat cu Holthausen Clean Technology. Biroul european nu era operat direct de Hyzon Motors la început.

Era vorba despre o investiție în Holthausen Clean Technology. Partener care a fondat Hyzon Motors Europe BV cu acest capital. Compania olandeză urma să construiască camioanele Hyzon pe baza tractorului XF Space Cab de la DAF.

Prin intermediul entității, Hyzon Motors a semnat acorduri de cumpărare pentru un total de 20 de camioane cu celule de combustibil cu filiale ale companiilor de transport olandeze. Între care și Jan Bakker și Millenaar & van Schaik.

Ulterior, în 2021, Hyzon a preluat și comenzi mari din Austria (70 de camioane cu celule de combustie) și din orașul Utrecht. Și urma să furnizeze până la 1800 de vehicule cu celule de combustibil până în 2025.

Comenzile urmează să fie onorate acum, separat, de Hyzon Motors Europe și fostul partener. Carl Holthausen, Chief Technology Officer al Holthausen a explicat: „Acordul Hyzon cu Holthausen demonstrează angajamentul continuu al ambelor companii de a se asigura că fiecare afacere este bine poziționată pentru a construi o nouă eră de inovare și creștere. Rămânem angajați să ajutăm lumea să decarbonizeze transportul prin camioane speciale cu emisii zero.”

 

Adaugati comentariu