Camion autonom Hyundai
Home Tehnologie Hyundai a finalizat primele teste cu un camion autonom
Tehnologie

Hyundai a finalizat primele teste cu un camion autonom

62

Hyundai a încheiat cu succes primul test cu un camion autonom. Modelul Hyundai Xcient de 40 de tone a parcurs 40 de kilometri pe drumurile din Coreea de Sud, având atașată o semiremorcă. Autovehiculul a fost echipat cu un sistem de condus autonom de nivel 3 (conform standardului Society of Automotive Engineers), care permite controlul direcției, accelerarea și decelerarea, diferite manevre în trafic, fără intervenție umană. La bord a fost prezent și un conducător auto, pentru a prelua controlul în caz de necesitate.

Hyundai a finalizat primele teste cu un camion autonom

Camionul cu semiremorcă, fără încărcătură, este dotat cu un sistem avansat de navigație autonomă, având în vedere că este de aproximativ 3,5 ori mai lung, de 1,4 ori mai lat și de 9,2 ori mai greu decât un autoturism. Hyundai Xcient dispune de senzori similari cu cei utilizați pentru sedanurile autonome, dar și de 10 senzori optimizați pentru camioanele de mare tonaj (inclusiv trei camere amplasate în față, lateral și spate, două radare față și spate și unul pentru unghiul de bracaj al semiremorcii) care analizează în timp real schimbarea unghiului dintre camion și semiremorcă, pentru stabilitate în viraje foarte strânse.

Hyundai a finalizat primele teste cu un camion autonom

Informațiile acumulate de fiecare senzor se află în strânsă legătură cu harta HD și sunt transmise către calculatorul de bord pentru localizare. În funcție de situație, acesta controlează cu acuratețe viteza, direcția și frânarea. În plus, a fost implementat și un nou sistem de control al direcției (MAHS: Motor Assist Hydraulic Steering), dezvoltat de Hyundai Mobis. MAHS dispune de un mecanism precis care controlează unghiul direcției în funcție de decizia luată de unitatea de comandă electronică, acest aspect minimizând efortul necesar pentru conducerea autovehiculului.

Obiectivul Hyundai este de a investi permanent în infrastructură și de a continua testele, pentru dezvoltarea și comercializarea acestei tehnologii într-un timp cât mai scurt. Pentru această demonstrație, Ministerul Infrastructurii și Transportului din Coreea de Sud (MOLIT) a emis, în premieră, o licență temporară de transport autonom pentru un camion de mare tonaj. Testarea a fost realizată pe un traseu de 40 de kilometri, pe o secțiune de drum public pe care Hyundai Glovis (companie de logistică parte a grupului Hyundai – Kia Automotive) transportă componentele din portul Incheon. Traseul a fost parcurs într-o oră, fiind respectate cu strictețe limitele de viteză impuse.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...

Tehnologie

DAF prezintă PACCAR Connect

Cu o gamă largă de informații și ușurință de utilizare de vârf,...

Tehnologie

MAN și ABB E-mobility anunță o cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării

MAN Truck & Bus, un producător european de top pentru vehicule comerciale...