Home Logistică GXO testează un braț robotizat
Logistică

GXO testează un braț robotizat

55

GXO Logistics testează un braț robotizat personalizat pentru logistica e-commerce în industria confecțiilor.

GXO Logistics, cel mai mare furnizor de logistică contractuală din lume, a lansat un prim pilot industrial de automatizare inteligentă la depozitul său de e-commerce pentru industria confecțiilor din Tilburg, Olanda. Testul GXO al stației Robot “Pick-it-Easy” este adaptat pentru un client global important. El este realizat în colaborare cu furnizorul de tehnologie KNAPP AG.

Testul pilot este prima aplicație a tehnologiei KNAPP “Pick-it-Easy Robot” în industria confecțiilor. Sistemul de vizualizare bazat pe inteligența artificială (IA) a robotului “Pick-it-Easy” recunoaște fiecare produs și identifică punctul de prindere optim și viteza de prindere. În timp ce brațul așează articolele într-un buzunar din conveiorul pentru sortare, grupare și direcționare către stațiile de ambalare. Acest robot abordează provocările logistice unice prezentate de industria confecțiilor, având în vedere gama largă de mărimi, forme, texturi, greutăți și ambalaje ale produselor.

GXO va extinde utilizarea tehnologiei

Sandeep Sakharkar, Chief Information Officer, GXO, a declarat: „Ca lider în inovația din logistică, explorăm în permanență automatizările. Acestea pot transforma distribuția și procesele de pregătire a comenzilor. Lansarea cu succes a testului pilot din Tilburg ne-a permis să ne asigurăm că clienții noștri obțin cel mai mare beneficiu și valoare din această tehnologie.”

Markus Posch, manager de produs KNAPP pentru sisteme robotizate, a comentat: „Adaptabilitatea demonstrată de robotul nostru “Pick-it-Easy” se dovedește a fi la inaltimea provocarii din mediul complex al depozitului pentru comerț electronic. Suntem încântați să dezvoltam colaborarea noastră excepțională cu GXO în sectorul industriei confecțiilor.”

După implementarea cu succes a primului robot KNAPP “Pick-it-Easy, GXO intenționează să își extindă utilizarea tehnologiei în Tilburg cu încă patru roboți suplimentari.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

LogisticăNoutati

Firmele de curierat, responsabile de succesul extinderii magazinelor online în străinătate

Companiile de curierat sunt peste 50% responsabile de succesul extinderii magazinelor online...

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...

Logistică

Genius se extinde în 300 de localități

Într-un moment în care tot mai mulți clienți cumpără din online din...

Logistică

AQUILA își reînnoiește flota și echipamentele din depozit

În linie cu obiectivele de sustenabilitate, AQUILA și-a bugetat investiții de 16,9...