Cinci oferte pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj

Cinci oferte au fost depuse pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

„Proiectul este unul esenţial pentru asigurarea unei conexiuni moderne şi rapide între două dintre regiunile ţării, Oltenia şi Banat. Autostrada/drumul expres va avea o lungime de circa 250 de km şi are avantajul de a fi lansat/ă pe un model nou de caiet de sarcini care vine în ajutorul proiectantului, pe de o parte (prin stabilirea unui calendar clar de termene şi plăţi) şi, pe de altă parte, avantajează şi beneficiarul care primeşte la final un studiu de fezabilitate foarte detaliat (un aşa-numit ‘preliminary design’). Acesta va permite, pe viitor, lansarea unei licitaţii pentru proiectare şi execuţie, având la bază un studiu de fezabilitate care elimină surprizele neplăcute de pe traseu, dar care dă, în acelaşi timp, constructorului libertatea de a inova şi adapta proiectul”, a explicat Cătălin Drulă.

Drumul de mare vitează Craiova-Lugoj va conecta Regiunea de Sud şi Sud-Vest a României cu reţeaua europeană de transport prin conexiunea la Coridorul IV rutier pan-european Constanţa-Nădlac.

Oferte pentru drumul de mare viteză Craiova – Lugoj

Conform Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), până la termenul limită au depus oferte următorii agenţi economici:

Asocierea Egis România (lider de asociere) – Search Corporation – Italrom Inginerie International – Geostud – Eco Geodrum – Egis International;
Asocierea Irimat Cons (lider de asociere) – Studio Coronoa Civil Engineering – G&M Road Building Engineering ;
Asocierea Explan (lider de asociere) – Geologic Site – DP Consult – A Teaha & Fuzesi;
Asocierea TPF Inginerie (lider de asociere) – TPF – Consultores de Engenharia e Arquitectura – Sterogis Proiect – idel Proiect – Sidel Engineering – Ernst & Young ;
Yuksel Proje AS.
Valoarea estimată a contractului este cuprinsă în intervalul 107,465 milioane lei şi 127,001 milioane lei fără TVA.

Durata contractului este de 43 luni de la data demarării acestuia, din care 36 de luni realizarea Studiul de fezabilitate.

„Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentaţiilor de atribuire şi cu legislaţia în vigoare în domeniul achiziţiilor publice”, precizează CNAIR.

Adaugati comentariu