Home Servicii Girteka, următorul pas pentru a deveni o companie globală
Servicii

Girteka, următorul pas pentru a deveni o companie globală

12

Girteka a anunțat un parteneriat strategic cu Citibank Europe plc (Citi) pentru a-și duce operațiunile financiare la următorul nivel.

Parteneriatul, precizează comunicatul companiei, va permite grupului Girteka să își eficientizeze tranzacțiile și operațiunile financiare cu ajutorul platformei bancare avansate a Citi.

Girteka Group execută anual peste 776.000 de livrări de camioane complete în întreaga Europă. Cu o forță de muncă dedicată de peste 23.000 de colegi, Girteka își extinde rapid operațiunile pe piața lanțului de aprovizionare la rece. Compania oferă soluții flexibile și fiabile de transport rutier, dispunând de o flotă de peste 9.200 de camioane și aproape 10.000 de remorci.

„Informația și reacția rapidă sunt elemente critice atât în tranzacțiile financiare, cât și în serviciile de logistică”, a declarat Vytenis Šuklys, CFO al Girteka Group. „Având în vedere că în cadrul grupului nostru există zeci de entități în mai multe jurisdicții, găsirea unei soluții rapide, flexibile și integrate este esențială. Asta este ceea ce căutăm cu Citi. Această soluție financiară cuprinzătoare va permite Girteka nu numai să gestioneze mai eficient operațiunile bancare zilnice, ci și să permită organizației să gestioneze mai eficient fluxurile de numerar și riscul valutar la nivelul Grupului”, conchide acesta.

Girteka – City, cooperare reciproc avantajoasă

Grupul Girteka a decis să înceapă colaborarea cu una dintre cele mai mari și mai avansate bănci – Citi, pentru a permite soluții financiare avansate și pentru a opera o singură platformă bancară în locul unei abordări multibancare. Cu o soluție integrată pentru fiecare entitate din Grup, Citi oferă nu numai o reducere a timpului de procesare a fluxurilor de numerar, ci ajută și la automatizarea soluțiilor între companiile din Grup, minimizând eforturile și consumul de timp, precum și reducând riscurile.

„Sperăm că acesta este primul pas spre o cooperare reciproc avantajoasă, cu o vizibilitate sporită, eficiență în plăți și îmbunătățirea lichidităților”, a declarat Šuklys. „Punerea în comun a numerarului în mai multe valute în mai multe țări, precum și posibila integrare cu sistemele digitale, cum ar fi SAP ERP, ne vor permite să ducem serviciile noastre pentru clienți la nivelul următor.”

Girteka Group va beneficia de utilizarea de conturi bancare în mai multe jurisdicții pentru toate companiile sale prin intermediul platformei CitiDirect a Citi, unde toate conturile bancare pot fi vizualizate pe un singur tablou de bord. Acest lucru va oferi grupului capacități de punere în comun a numerarului în mai multe țări și în mai multe valute, permițând gestionarea instantanee a fluxurilor de numerar între companii.

„Datorită experienței de mai mulți ani a Citi în regiunea baltică și a soluțiilor premiate de gestionare globală a numerarului, am reușit să oferim o soluție de ultimă generație pentru Girteka și să sprijinim prezența sa paneuropeană și operațiunile lituaniene prin intermediul centrelor de lichiditate din întreaga Europă, valorificând cerințele comune de reglementare ale SEE (Spațiului Economic European) în domeniul plăților, cum ar fi plățile SEPA în aceeași zi/instantanee”, a declarat Stanislava Taneva, BCMA Head of Central Europe la Citi.

Grupul Girteka se află pe drumul către procese interne complet digitalizate și a constatat că soluțiile oferite de Citi sunt foarte competitive și atractive, unde nu doar flexibilitatea, ci și o platformă digitală avansată este oferită pentru a coordona și gestiona operațiunile financiare din întregul grup, fiind una dintre soluțiile cruciale pentru o viitoare creștere sustenabilă. Girteka Group este un grup de companii care lucrează în relații strânse pentru a oferi cele mai bune servicii logistice din clasa lor, cu soluții avansate din punct de vedere digital, bazate pe Inteligența Artificială (AI). Grupul este format din mai multe companii cu o orientare orientată către client, care acoperă servicii de afaceri în întreaga Europă, precum Girteka Europe West, Girteka Nordic, TNDM Trucking, ClassTrucks transport asset management, susținute de funcții de grup, inclusiv asistență informațională și digitală, resurse umane și suport financiar.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Servicii

Parteneriat 24pay – Bileteria

24pay îşi consolidează poziţia pe segmentul transport rutier, oferind utilizatorilor aplicaţiei posibilitatea...

Servicii

UTA Edenred: Stații Circle K în Republica Irlanda și Irlanda de Nord

UTA Edenred, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de mobilitate...

Servicii

Biocarburantul HVO100, în stațiile de alimentare Eurowag

Biocarburantul HVO100 este disponibil la stațiile de alimentare Eurowag și reprezintă șoluția...

Servicii

SafeFleet și-a mărit afacerile cu 2,7 milioane de euro, în 2023

SafeFleet a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de aproximativ...